19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українці можуть платити за електрику на 40% менше: що для цього потрібно
Українці можуть платити за електрику на 40% менше: що для цього потрібно

Українці можуть платити за електрику на 40% менше: що для цього потрібно

В Україні цьогоріч може підвищитися у вартості електроенергія, яка зараз коштує 2,64 гривні. Однак, за допомогою зонних тарифів громадяни матимуть можливість використовувати електроенергію в більш вигідний спосіб, повідомляє видання NV.

Зонні тарифи базуються на різниці у цінах в залежності від часу доби, коли споживач використовує енергію. Це означає, що громадяни матимуть можливість економити на своїх рахунках за електроенергію. Доступні два типи зонних тарифів: двозонний (для денного та нічного часу) та тризонний (додатково враховуючи піковий період).

Для отримання зонного тарифу необхідно придбати та встановити лічильник за власні кошти. Процедура підключення до зонного тарифу полягає в зверненні до обслуговуючого підприємства та поданні відповідної заяви.

Економія на рахунках за електроенергію залежить від типу зонного лічильника. Наприклад, з двозонним лічильником можна витрачати енергію за різними тарифами: з 7:00 до 23:00 — 2,64 грн/кВт-год, та з 23:00 до 7:00 — 1,32 грн/кВт-год. З тризонним лічильником вартість енергії буде відрізнятися залежно від періоду споживання.

Зараз двозонні лічильники є надзвичайно популярними, оскільки дозволяють значно економити. За розрахунками, сім'я з чотирьох осіб зможе зменшити свої щомісячні витрати на електроенергію з 792 до 473 гривень.

Використовуючи двозонний лічильник, можна ефективно використовувати побутову техніку, таку як бойлер, пральну машину, посудомийну машину, холодильник тощо, зокрема вночі.

Останні новини України:

Ціна на газ: у "Нафтогаз" оголосили, скільки треба платити з 1 квітня

Тариф на газ зросте з квітня, але не у всіх: які ціни встановлені в українських компаніях

Одноразова грошова допомога 5000 гривень: хто з українців може ії отримати

Теги по теме
Деньги электроэнергия
Источник материала
Поделиться сюжетом