19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Уряд направив на утримання аміакопроводу ₴168 мільйонів з резервного фонду
Уряд направив на утримання аміакопроводу ₴168 мільйонів з резервного фонду

Уряд направив на утримання аміакопроводу ₴168 мільйонів з резервного фонду

Кабінет Міністрів виділив Фонду держмайна 168 млн гривень на утримання аміакопроводу "Тольятті-Одеса" в належному стані.

Як повідомляє пресслужба Міністерства економіки, відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 7 травня 2024 року, передає Укрінформ.

Зазначається, що кошти, виділені з резервного фонду держбюджету, дозволять своєчасно здійснювати необхідні регламентні роботи на об’єкті, що важливо для запобігання надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

«Виділені кошти дозволять підприємству утримувати аміакопровід у належному стані, що важливо для забезпечення безпеки населення, яке мешкає поруч. Окрім того, частина коштів буде спрямована на зарплату працівників держпідприємства, яке не працює сьогодні за основним напрямком діяльності з об’єктивних обставин. Це дуже необхідно – людям у нинішні складні часи відчувати підтримку держави. Рішення також дозволить у тому числі зберегти кваліфіковані професійні кадри, що працюють на підприємстві», - зазначив заступник міністра економіки Ігор Фоменко.

Як повідомляв Укрінформ, оператором української ділянки магістрального аміакопроводу «Тольятті - Одеса» є ДП «Укрхімтрансаміак». Аміакопровід транспортує хімічну речовину – рідкий аміак до Одеського припортового заводу, звідки він постачається на експорт до країн Європи, Азії та США.

Теги по теме
Кабмин Деньги
Источник материала
Поделиться сюжетом