19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Замах на Зеленського: ексрозвідник пояснив, де потрібно шукати російських агентів
Замах на Зеленського: ексрозвідник пояснив, де потрібно шукати російських агентів

Замах на Зеленського: ексрозвідник пояснив, де потрібно шукати російських агентів

За словами Миколи Маломужа, росіяни хочуть переманити на свій бік людей, які достеменно знають розпорядок дня Володимира Зеленського.

Росія активно намагається вербувати осіб, які наближені до владної верхівки України, особливо в Офісі президента. Про це в етері "Київ 24" заявив генерал армії у відставці, керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж.

"Їхні сили та засоби націлені на вербування агентури і особливо співробітники, які знаходяться в близькому оточенні цих осіб. В першу чергу це в Офісі президента може бути в службі Державної охорони, яка забезпечує охорону вищих посадових осіб", — сказав Маломуж, коментуючи викриття ворожої мережі, яка готувала вбивство президента України.

За його словами, росіяни хочуть переманити на свій бік людей, які достеменно знають розпорядок дня Володимира Зеленського, гарантують безпеку глави держави та інших високопосадовців, а також у курсі його майбутніх планів.

"Це операція, яка проводиться – це вже довготермінова розробка, яка проводиться Службою безпеки разом з іншими спецслужбами України. Виявлялися канали зв’язку, можливі контакти протягом багатьох років, ще можливо до війни… Виявлялися зв’язкові, виявлялися канали переговорних процесів, доставки матеріалів. Тобто це велика комплексна оперативна розробка, яка потребує дуже ефективної роботи професіоналів", — наголосив Маломуж.

Нагадаємо, 7 травня з'явилася інформація, що контррозвідка і слідча група СБУ зуміли викрити цілу мережу агентів російської ФСБ. Вони могли готуватися до спроби вбивства президента України Володимира Зеленського та інших високопосадовців. Серед них голова СБУ Василь Малюк і начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Пізніше джерела в правоохоронних органах у коментарі "Українським Новинам" повідомили, що начальника одного з департаментів Управління держохорони полковника Андрія Гука підозрюють у збиранні та передачі секретної інформації щодо осіб, які охороняються, іноземним спецслужбам. У нього також був доступ до даних про президента України Володимира Зеленського.

Теги по теме
СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом