20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Цей час визначає весь рік": Зеленський анонсував важливі новини на найближчі тижні
"Цей час визначає весь рік": Зеленський анонсував важливі новини на найближчі тижні

"Цей час визначає весь рік": Зеленський анонсував важливі новини на найближчі тижні

Україна робить все можливе, щоб зміцнити своїх воїнів і забезпечити країні більше міцності в боях, наголосив президент України.

Україна готує нові зустрічі та документи, які стануть важливими новинами у найближчі тижні. Найгарячіші бої відбуваються на Покровському, Курахівському, Краматорському, Лиманському, Времівському та Купʼянському напрямках. Про це розповів президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Зеленський зазначив, що постійно знаходиться на звʼязку з військовими та провів окрему нараду з Міністерством оборони щодо комплектування бригад. Він наголосив, що Україна робить все можливе, щоб зміцнити своїх воїнів і забезпечити країні більше міцності в боях.

"Я дякую кожному у світі, хто нам допомагає. Дякую всім лідерам, які дійсно тримають слово і виконують те, про що ми домовлялись: усі пакети постачання зброї та снарядів для України зараз надзвичайно важливі. Цей час визначає весь рік – і в боях, і в тренуванні, і в забезпеченні. Будь-яка затримка зараз – по зброї, чи по снарядах, чи по комплектуванню наших бригад – коштуватиме надто дорого для всіх у світі, хто дійсно хоче захисту від Росії", - наголосив президент.

За його словами, Україна готує зустрічі та документи, які стануть новинами за найближчі тижні. Очікуються нові візити партнерів до України та нові безпекові угоди, які зміцнять становище держави в Європі.

"Нові візити в Україну наших партнерів. Нові угоди щодо безпеки для нашої держави і життя загалом у Європі. І, звісно, ми продовжуємо готувати фактичний старт перемовин з Європейським Союзом на червень. З нашого, українського боку всі деталі будуть опрацьовані на сто відсотків. Україна виконала свої зобов'язання", - сказав президент.

Втрати України та Росії у війні

Втрати України у війні є державною таємницею. Втрати збройних сил РФ також засекречено.

Президент України Володимир Зеленський уперше назвав кількість загиблих українських військових 25 лютого на пресконференції в рамках форуму "Україна. Рік 2024". За його словами, 31 тисяча українських військових загинула в цій війні.

За його словами, РФ втратила загиблими 180 тисяч осіб, безвісти зниклих підрахувати не вдається. Загалом, втрати окупантів становлять до 500 тисяч разом із пораненими.

За оцінкою Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), станом на кінець лютого 2023 року загальні втрати РФ вбитими і пораненими становили 200-250 тис., включно з 60-70 тис. загиблих (включно з втратами самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" і найманцями ПВК "Вагнер").

Втрати РФ за рік війни з Україною перевищили втрати СРСР і Росії у всіх війнах після Другої світової, разом узятих. Темп втрат теж значно більший, ніж у минулих війнах: у Чечні під час першої та другої чеченських воєн російська армія втрачала від 95 до 185 осіб на місяць, в Афганістані - 130-145, в Україні - 5-5,8 тисячі вбитих на місяць, пише Вікіпедія.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Нагадаємо, Сили оборони України досягли тактичних успіхів на Лиманському напрямку, зокрема в районі Серебрянського лісництва, повідомив речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин. Ситуація в районі Часового Яру залишається під контролем українських військових, незважаючи на активні бойові дії та спроби російських окупантів прорватися в місто.

Також Волошин розповів, що ЗСУ не відчувають гострого дефіциту боєприпасів, хоча російські окупанти все ще мають перевагу у кількості снарядів та живої сили. Він підкреслив, що українські військові використовують свої ресурси з розумом та максимально ефективно витрачають кожен снаряд.

Як повідомляв Главред, окупанти, не досягнувши значних успіхів до 7 травня, дати інавгурації Путіна, вирішили посилити тиск на Часо-Ярівському напрямку, повідомив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Російські війська почали формувати ударну групу в тилу для штурму Часового Яру.

Читайте також:

Источник материала
Поделиться сюжетом