19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Зухвало увірвались": ЗС РФ застосували бойові мотоцикли для прориву оборони ЗСУ
"Зухвало увірвались": ЗС РФ застосували бойові мотоцикли для прориву оборони ЗСУ

"Зухвало увірвались": ЗС РФ застосували бойові мотоцикли для прориву оборони ЗСУ

ЗС РФ використали колону з восьми мотоциклів і трьох бронемашин для прориву під Вугледаром. Однак спроба була марною завдяки успішним скидам з безпілотників, розповіли бійці ЗСУ.

Ударні дрони ЗСУ поцілили по зграї російських бойових мотоциклів, які намагались прорватись на відтинку фронту між Вугледаром та Мар'їнкою. Загін мотоциклів супроводили дві бронемашини піхоти (БМП) і танк. Про те, як вдалось зупинити ворожу атаку, розповіли на сторінці Facebook 79 окремої Таврійської десантно-штурмової бригади ЗСУ.

На відео, опублікованому 7 травня, можна побачити групу мотоциклістів ЗС РФ, які несуться берегом невідомої водойми. За якусь мить по дорозі, якою вони рухаються, б'є снаряд і здіймається стовп диму. Наступні кадри показують, як ударні дрони ЗСУ раз за разом скидають вибухівку на російську техніку, яка валяється на майданчику, палає і димить.

У дописі 79 бригади вказується, що подія відбулась під Новомихайлівкою на Донеччині. Росіяни намагались здійснити "зухвалий прорив" на позиції Таврійської бригади. Намагання "гонщиків" оцінили оператори БПЛА, які покарали їх за надшвидку їзду у недозволеному місці, жартівливо написали бійці.

"Наші оператори ударних дронів креативу не оцінили і кожному гонщику ще задовго до фінішу виписали по штрафу за перевищення швидкості", — ідеться у дописі.

Бійці повідомили, що вдалось знищити вісім мотоциклів та одну БМП. Також пошкодили ще одну бронемашину і танк.

Зазначимо, Новомихайлівка — населений пункт на півдорозі від окупованої Мар'їнки до підконтрольного Україні міста Вугледар. Село перебуває в окупації з 24 квітня 2024 року, раніше писав Фокус. Найближчий населений пункт з водоймою, де могли б відбуватись події на відео, — село Парасковіївка.

Бої на Донбасі - лінія фронту біля Новомихайлівки 7 травня
Фото: DeepStateMAP

Тим часом 2 травня українські військові розповіла про ще один штурм ЗС РФ, під якого ворог використав кілька десятків танків. Після кількагодинного бою вдалось знешкодити 42 одиниці техніки — танків та інших бронемашин. Водночас у квітні з'ясувалось, що противник дійсно почав використовувати мотоцикли на полі бою, зокрема — на Бахмутському напрямку. Тоді ж побачили, що їх намагаються захистити від дронів за допомогою сіток.

Нагадуємо, 7 травня стались зміни на відтинку фронту на Авдіївському напрямку: росіянам вдалось просунутись біля села Новопокровське на південь від Очеретиного. Кількома днями раніше стало відомо про погіршення ситуації північніше, оскільки ворогу вдалось окупувати Архангельське. Тим часом екскомандир взводу батальйону "Айдар" пояснив, що відбувається біля Часового Яру на Донеччині.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом