20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Через масові обстріли Україна втратила 8 ГВт енергогенерації, — Шмигаль
Через масові обстріли Україна втратила 8 ГВт енергогенерації, — Шмигаль

Через масові обстріли Україна втратила 8 ГВт енергогенерації, — Шмигаль

За словами глави уряду, до наступного опалювального сезону потрібно розпочати структурну перебудову системи енергетики й теплопостачання в Україні.

Через масовані обстріли з боку російських окупаційних військ Україна втратила 8 ГВт енергогенерації, що призвело до збитків у понад 1 млрд доларів. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час першого засідання штабу з підготовки до осінньо-зимового періоду 2024/25 років.

"Знищено або пошкоджено понад 800 об’єктів теплопостачання. Після масованих обстрілів Україна втратила до 8 ГВт енергогенерації. Є втрати також у розподільчих системах. Щоб відновити втрачене, потрібна колосальна сума – близько 1 млрд доларів", — сказав Шмигаль.

Він уточнив, що удари триватимуть і сума збитків надалі зростатиме.

Сам штаб з підготовки до осінньо-зимового періоду 2024/25 років створений з метою подолати наслідки російського терору, а також модернізувати та адаптувати систему паливно-енергетичного комплексу до нових викликів.

Глава Уряду, окрім збитків для енергосистеми, визначив наступні виклики, які зараз стоять перед українським керівництвом:

  • нарощення допомоги від партнерів. За словами Дениса Шмигаля, наразі у Фонді підтримки енергетики України зібрано понад 410 мільйонів євро;
  • криза взаємних боргів на підприємствах енергетики й теплопостачання.

Прем'єр-міністр України також наголосив, що до наступного опалювального сезону потрібно не просто відновити все, що підлягає відновленню, а й розпочати структурну перебудову системи енергетики й теплопостачання.

"Маємо зробити її невразливою до російського терору й одночасно дієвою та ефективною", — зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, 7 травня Кабінет міністрів України оновив положення щодо правил перетину кордону для студентів, за яким не лише у дівчат, а й у хлопців є право виїжджати на навчання за програмами академічної мобільності.

6 травня Кабінет Міністрів України оприлюднив інформаціюпро заробітну плату прем’єр-міністра та віцепрем'єр-міністрів за квітень 2024 року.

Теги по теме
Обстрел Денис Шмыгаль электроэнергия правительство
Источник материала
Поделиться сюжетом