19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Держава придбала понад 10 тисяч безпілотників на мільярд гривень через Prozorro Market
Держава придбала понад 10 тисяч безпілотників на мільярд гривень через Prozorro Market

Держава придбала понад 10 тисяч безпілотників на мільярд гривень через Prozorro Market

З початку повномасштабної війни держава закупила через електронний каталог Prozorro Market 10,5 тис. дронів для потреб Сил оборони.

Про це Укрінформу повідомили в державній установі «Професійні закупівлі».

Йдеться про дрони FPV, DJI Mavic, DJI Air 2S, DJI Phantom тощо.

«Загальна вартість безпілотників, придбаних через Prozorro Market, становить 1 млрд грн. При цьому завдяки високому рівню конкуренції на закупівлях дронів вдалося заощадити 65 млн грн», - додали в держустанові.

Там наголошують, що купити безпілотний апарат через Prozorro Market за бюджетні кошти так само просто та швидко, як і будь-який інший товар. Замовник оголошує запит пропозиції, постачальники пропонують свої ціни. Далі система автоматично обирає з-поміж кваліфікованих постачальників того, хто запропонував найнижчу вартість. І нарешті - підписання угоди та постачання БпЛА.

«Держава робить усе можливе, щоб максимально ефективно забезпечувати потреби наших захисників та захисниць. Саме тому ми розвиваємо е-каталог Prozorro Market. Він створює нові можливості та дозволяє оперативно купувати необхідні товари. Свідомі замовники, які вміють рахувати свій час та ресурси, обирають Prozorro Market для закупівель. Особливо там, де є термінові потреби. Тож ми і далі розвиватимемо найкращі закупівельні інструменти, аби наше військо мало все, що потрібно», - запевнила заступниця міністра економіки Надія Бігун.

Повідомляється, що безпілотники в Prozorro Market найчастіше купують об’єднані територіальні громади, а потім передають їх військовим частинам. Загалом дрони з використанням цього інструмента придбали вже понад 180 замовників.

«Категорія дронів є однією з найбільш пріоритетних для команди Професійних закупівель, адже ми розуміємо, наскільки вони потрібні на фронті. Е-каталог Prozorro Market дозволяє купувати БпЛА значно швидше, ніж через відкриті торги. А завдяки широкому асортименту та високій конкуренції замовники заощаджують гроші», – пояснює керівник ДУ «Професійні закупівлі» Євген Якубовський.

Як повідомлялося, електронний каталог Prozorro Market – аналог інтернет-магазину для закупівель коштом держави. Товари широкого вжитку, включно з дронами, в Prozorro Market адмініструє державна установа “Професійні закупівлі”.

Фото: Михайло Федоров, Телеграм

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны