19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Держдеп США оголосив мільйонну винагороду за інформацію про російського хакера
Держдеп США оголосив мільйонну винагороду за інформацію про російського хакера

Держдеп США оголосив мільйонну винагороду за інформацію про російського хакера

Державний департамент США 7 травня оголосив про винагороду у розмірі 10 мільйонів доларів за інформацію про громадянина Росії Дмітрії Хорошевє, якого визначили як лідера транснаціональної групи хакерів-зловмисників LockBit.

В оголошенні Держдепу США зазначається, що грошова винагорода передбачена за інформацію, яка «допоможе заарештувати та/або засудити» Хорошева.

Росіянину було пред’явлене звинувачення у злочинах, пов’язаних з його роллю в розробці варіанту програми-здирника LockBit і в змові з метою проведення численних атак з використанням цього вірусу-здирника на жертв у США і в усьому світі. Також проти Хорошева Мінфін США запровадив персональні санкції.

LockBit – це група кіберзлочинців, яка пропонує програми-вимагачі як послугу. Програмне забезпечення, розроблене групою, дозволяє зловмисникам, які готові платити за його використання, здійснювати атаки. Вони не лише шифрують дані жертви та вимагають викупу, але й погрожують оприлюднити їх, якщо їхні вимоги не будуть задоволені.

«Сьогоднішні дії підкреслюють зобов’язання Сполучених Штатів разом з нашими міжнародними партнерами ідентифікувати кіберзлочинців, які стоять за варіантом програми-здирника LockBit, і притягнути їх до відповідальності.  Ми продовжуватимемо разом з нашими партнерами боротися з розповсюдженням програм-вимагачів, які загрожують нашій економіці та критично важливій інфраструктурі», – йдеться в оголошенні Держдепу США.

Нагадаємо, у квітні Агентство з кібербезпеки та безпеки інфраструктури Штатів (CISA) визнало, що пов’язані з російським урядом хакери викрали листування між низкою федеральних агентств США та корпорацією Microsoft. // Дзеркало тижня
Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом