20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ford припиняє випуск найпопулярнішої моделі
Ford припиняє випуск найпопулярнішої моделі

Ford припиняє випуск найпопулярнішої моделі

Ця модель залишається найпопулярнішою серед легковиків бренду – із 1998 року випущено понад 17 мільйонів одиниць.

Німецький автовиробник Ford заявив, що зніме з виробництва свою найпопулярнішу модель – Focus. А саме – модель С-класу припинять випускати у середині 2025 року. Про це виданню заявив керівник європейської філії Ford Motor Мартін Сандер.

“Ford наразі не планує продовжувати випуск Focus. Натомість концерн сконцентрується на створенні електромобілів і невдовзі ми побачимо збільшення об’ємів виробництва моделі. Крім того, уже до кінця нинішнього року очікується розширення електричної лінійки марки”, – сказав він.

Разом з тим, Ford не відкидають можливості створення компактних електрокарів розміром із Focus чи Fiesta. Проте вони з’являться після того, як на європейський ринок виведуть чотири електрокросовери.

“Причиною відмови від Ford Focus стала не лише ставка не електромобілі, але й зниження попиту на модель, адже покупці віддають перевагу кросоверам. Якщо в 2014 році було продано 870 тисяч Ford Focus, то в 2020 – вже 207 тис., а у 2022 – лише 93 тис. Модель уже покинула північноамериканський ринок”, – додав Сандер.

Нагадаємо, бюджетний електрокросовер Kia показали до прем’єри.

 



Теги по теме
авто
Источник материала
Поделиться сюжетом