19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Гей, квір та небінарні люди: які ЛГБТК+ артисти беруть участь у Євробачення 2024. Відео
Гей, квір та небінарні люди: які ЛГБТК+ артисти беруть участь у Євробачення 2024. Відео

Гей, квір та небінарні люди: які ЛГБТК+ артисти беруть участь у Євробачення 2024. Відео

У шведському місті Мальме пройшов перший півфінал пісенного конкурсу Євробачення 2024, який традиційно об'єднує континент за допомогою музики. Цьогоріч за право отримати кришталевий мікрофон змагаються 37 країн-учасниць.

Серед яскравих європейських конкурсантів можна побачити 8-х представників ЛГБТК+ спільноти, пише Pink News. Що відомо про кожного з них – читайте далі.

Bambie Thug – Ірландія

Bambie Thug з Корка представляють Ірландію на Євробаченні 2024: вони успішно вийшли до гранд-фіналу, запаливши Мальме Арену під час виконання пісні "Doomsday Blue" 7 травня. Bambie використовують займенники "вони" (they/them), ставши першим небінарним виконавцем, який представляв Ірландію на пісенному конкурсі. У листопаді минулого року вони зізналися, що усвідомлення своєї небінарності дозволило їм "бути більш вільними як особистість і, отже, більш вільними в музиці".

Electric Fields – Австралія

Електропоп-дует Electric Fields представляє Австралію на конкурсі Євробачення з піснею "One Mikali (One Blood)". У композиції звучить янкунітьятджара, мова аборигенів народу анангу – однієї з найдавніших спільнот у світі. Electric Fields складається з Майкла Росса та Заахаріахи Філдінг, обидва з яких ідентифікують себе як квір (члени ЛГБТК+ спільноти). Девіз гурту –"обійти бар’єри", а Філдінг і Росс називають себе "двома жіночними братами".

Кензі Луветт – Сан-Марино

Іспанський рок-гурт Megara виконає пісню "11:11" на Євробаченні, представивши Сан-Марино. У треку поєднані елементи року, металу, танцю та електроніки. Гурт раніше заявляв, що не хоче, аби їх "прив’язували" до якогось одного жанру музики. Megara складається з чотирьох учасників, а головна вокалістка гурту Кензі Луветт є лесбійкою і раніше була одружена з актрисою Арією Бедмар.

Mustii – Бельгія

Mustii – популярний музичний артист з Бельгії. Його заявка на Євробачення "Before the Party's Over" символізує квір-спільноту. В інтерв’ю квір-журналу KET він розповів, що хоча спочатку ідентифікував себе як бісексуал, тепер вважає за краще уникати ярликів взагалі. Він сказав, що просто хоче вірити, що йому подобаються "люди".

Nemo – Швейцарія

Швейцарський співак Nemo виконає на Євробаченні пісню "The Code", яка розповідає про їхній досвід небінарності. Учасник раніше пояснив, що вони не "відчували себе чоловіком чи жінкою… довелося зламати кілька кодів". "The Code" розповідає про подорож, яку вони почали з усвідомлення того, що не відносять себе до конкретної статі.

SABA – Данія

SABA – багатогранна зірка з Данії, відома як співачка, актриса музичного театру та модель. Цього року вона представлятиме країну на Євробаченні з піснею "Sand". SABA відносить себе до ЛГБТК+, вона розповіла в інтерв’ю Wiwibloggs, що має стосунки з жінкою, яка дуже підтримує її музичні заняття. Співачка сказала, що пишається тим, що стала першою темношкірою квір-жінкою, яка співатиме за Данію на Євробаченні 2024.

Silvester Belt – Литва

Сільвестр Бельт обраний представником Литви на Євробаченні 2024. Раніше Белт брав участь у литовських конкурсах. Його електро-поп-пісня має назву "Luktelk". Сільвестр Белт – бісексуал, він зробив камінг-аут у 2017 році.

Оллі Александр – Велика Британія

Цього року на Євробаченні виступить британець Оллі Александр, який раніше заявляв, що хоче, щоб номер був "якомога гейським". Співак добре відомий тим, що відкрито виступає за права ЛГБТК+: він ідентифікує себе як гея, квір та небінарну особу.

Раніше OBOZ.UA розповідав про оновлені ставки букмекерів на гранд-фінал Євробачення 2024. Експерти визначилися з єдиним фаворитом. Хто має усі шанси виграти кришталевий мікрофон – читайте у нашому матеріалі. 

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом