20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Греція продовжила військові навчання через тіньовий флот Росії
Греція продовжила військові навчання через тіньовий флот Росії

Греція продовжила військові навчання через тіньовий флот Росії

Військово-морські сили Греції задля стримування транспортування російської нафти з судна на судно продовжили попередження, що забороняє рух суден біля узбережжя південно-східного Пелопоннесу. 

Як повідомляє Reuters, Греція протягом останніх тижнів випустила два повідомлення за допомогою міжнародної служби доставки навігаційних попереджень і прогнозів NAVTEX про військові навчання в районі Лаконської затоки, закликаючи торговельні та інші судна уникати цього району. 

“Спочатку воно (попередження про заборону руху суден – ) закінчувалося 9 травня, але сьогодні було продовжено”, – сказав анонімно представник міністерства оборони. 

Зазначається, що після вторгнення Росії в Україну в 2022 році міжнародні санкції ускладнили торгівлю російською сирою нафтою та нафтопродуктами, що спонукало трейдерів шукати лазівки для їх експорту, включно з офшорними перевезеннями з судна на судно.

В останні місяці води навколо південного узбережжя Греції та Лаконської затоки зустрічаються з пунктами перекачування нафти, особливо для танкерів, які перевозять російську нафту на інші судна. 

У Reuters пояснили, що судна розташовані за межею шести морських миль від берега, щоб уникнути перевірки вантажів і суден грецькою владою.

“Ви не можете проводити інспекцію на кораблі під іноземним прапором у міжнародних водах. Якщо судно не несе грецький прапор, у вас зв’язані руки. Повідомлення NAVTEX є непрямим способом запобігання такій діяльності”, – сказало агентству інше джерело, яке обізнане з цією справою. 

ТІНЬОВИЙ ФЛОТ РОСІЇ – ОСТАННІ НОВИНИ

У травні видання The telegraph писало, що рішення Заходу встановити граничну ціну на нафту змусило Росію збільшити тіньовий флот. Ці танкери перевозять російську нафту у великих кількостях у такі країни, як Китай, Індія та Іран, за вищими цінами.  

Источник материала
Поделиться сюжетом