20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як і коли найкраще посадити кукурудзу у відкритий ґрунт: особливості та поради
Як і коли найкраще посадити кукурудзу у відкритий ґрунт: особливості та поради

Як і коли найкраще посадити кукурудзу у відкритий ґрунт: особливості та поради

Вибір сорту кукурудзи залежить від клімату та регіону. У степових районах підійдуть сорти, стійкі до посухи та перепадів температур, у той час як у лісостепу та лісі краще використовувати сорти, більш вимогливі до зволоження та стабільності температури.

Температурні умови

Для проростання зерна кукурудзи потрібна температура від +8 до +10°С, появи сходів – від +10 до +12°С, а волоті кукурудзи формуються при +20+23°С. Сильні морози можуть завдати шкоди посівам, тому слід планувати посіви з огляду на це.

Освітлення

Кукурудза – рослина короткого світлового дня та погано переносить затінення. При посадці необхідно забезпечити достатнє освітлення, враховуючи відстань між рядами та проріджування рослин.

Вологість ґрунту

Кукурудза вимоглива до рівня вологості ґрунту, особливо у другій половині вегетації. Недостатнє зволоження може знизити врожайність на 30-40%, тому важливо дбати про правильну підготовку ґрунту для утримання вологи.

Підготовка насіння

При покупці насіння у професіоналів можна бути впевненим у їх якості. Якщо насіння придбано у неперевірених постачальників, його необхідно протруїти у фунгіцидному та інсектицидному розчині.

Посів

Сівбу кукурудзи починають при стабілізації нічної температури ґрунту не нижче +8°С. Відстань між рядами має становити не менше 70 см, а насіння заглиблює на 6-7 см. Кількість насіння в посіві залежить від маси та частоти поливу і коливається від 60 до 85 тис. штук на гектар.

Останні новини України:

Коли та як висаджувати помідори у відкритий грунт - секрети досвідчених городників.

Як успішно виростити цвітну капусту вдома: головні секрети.

Великий урожай перцю гарантований: госпрдиня розкрила секрет міцної розсади.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом