20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Із початку травня зріс обсяг передачі зерна залізницею до Словаччини - експерти
Із початку травня зріс обсяг передачі зерна залізницею до Словаччини - експерти

Із початку травня зріс обсяг передачі зерна залізницею до Словаччини - експерти

За п’ять днів травня обсяг передачі зернових вантажів через українсько-словацькі залізничні переходи зріс на 12,2 вагона, або 42,2%. Натомість обсяг передачі вантажів до Румунії, Угорщини та Польщі скоротився.

Про це повідомляє Rail.insider із посиланням на заступника директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерія Ткачова, передає Укрінформ.

До Словаччини в середньому передається 41 вагон із зерном щодоби. Це на 12,2 одиниці (або 42,2%) більше, ніж у квітні.

"На прикордонних переходах з іншими країнами спостерігається скорочення передачі зернових. Найбільше падіння фіксується щодо кількості вагонів із зерном, які прямують до Румунії. Так, наразі щодоби передається лише 25,4 одиниці на добу. Скорочення становить 21,8 вагона, або 46,2%, порівняно з квітнем", - ідеться у повідомленні.

На дев’ять одиниць, або 27,8%, поменшало вагонів із зерном, які щодоби рухаються через українсько-угорський кордон. Середньодобовий показник становить 23,4 вагона.

До Польщі щодоби прямують 69,4 вагона із зерном на добу. Як порівняти із квітнем, показник скоротився на 8,6 одиниці, або 11%.

Загальний показник середньодобової передачі зернових вантажів і макухи становить 255 вагонів на добу. Упродовж п’яти діб травня показник скоротився на 17 одиниць, або 6,5%.

Як повідомлялося, у квітні на 30% скоротилися обсяги передачі зернових залізницею до Румунії та Словаччини.

Фото: cfts.org.ua 

Теги по теме
Украина Укрзализныця
Источник материала
Поделиться сюжетом