20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кількість вакансій на дерслужбі побила рекорд: розкрито статистику
Кількість вакансій на дерслужбі побила рекорд: розкрито статистику

Кількість вакансій на дерслужбі побила рекорд: розкрито статистику

Кількість вакантних посад у державній службі України продовжує зростати, досягнувши нового рекордного показника у 40,7 тисяч. Фактична кількість працюючих державних службовців у перший квартал скоротилася на 571 особу, досягнувши рівня 159,3 тисячі.

Про це повідомляє Національне агентство з питань державної служби (НАДС). "За результатами моніторингу кількісного складу державних службовців за перший квартал 2024 року фактична кількість працюючих державних службовців складає 159 333 особи ", – йдеться у повідомленні.

Кількість вакантних посад на державній службі

Згідно з наданою статистикою, тренд збільшення вільних посад на державній службі продовжується, що вказує на стабільну динаміку. На даний момент кількість цих вакансій становить 40,760 тисяч, що у порівнянні з попереднім кварталом свідчить про зростання на 1,660 тисячі.

Фактичне число державних службовців

Протягом першого кварталу поточного року на роботі в державних службах перебувало 159,3 тисячі осіб. Проте за цей період кількість працездатних держслужбовців скоротилася на 571 особу.

У державних службах кількість жінок, що працюють, складає 119,69 осіб. У той час як чоловіків нараховується лише 39,66 тисяч.

На державній службі в даний момент працює 4,18 тисяч осіб, серед яких 812 жінок, які були мобілізовані або проходять службу у складі Збройних Сил України або добровольчих формувань територіальних громад.

Ця кількість зросла протягом останніх трьох місяців на 42 особи, з яких 38 є жінками. Від початку повномасштабної агресії загинуло 138 державних службовців, а 263 отримали поранення. 

Раніше уряд анонсував плани значного зменшення "інфраструктури управління державою", що передбачає звільнення працівників та можливу ліквідацію окремих міністерств. Цей сценарій оптимізації може бути реалізований у разі поглиблення дефіциту державного бюджету.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, в Україні на ринку праці другий місяць поспільнайбільшу кількість вакансій пропонує категорія"Сфера обслуговування". До лідерів також увійшли такі категорії, як "Робочі спеціальності, виробництво" та "Продаж, закупівля".

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом