20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кличко вручив меру Брюсселя відзнаку «За сприяння обороні Києва»
Кличко вручив меру Брюсселя відзнаку «За сприяння обороні Києва»

Кличко вручив меру Брюсселя відзнаку «За сприяння обороні Києва»

У роботі сесії Київради, яка зібралася до Дня пам’яті і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дня Європи, взяли участь мер Брюсселя Філіп Клоз та делегація столиці Бельгії.

Київський міський голова Віталій Кличко від громади Києва вручив меру Брюсселя відзнаку — нагрудний знак «За сприяння обороні Києва», передає Укрінформ з посиланням на мера столиці

«Від громади Києва вручив меру Брюсселя відзнаку — нагрудний знак «За сприяння обороні Києва», – написав Кличко.

Водночас Філіп Клоз підкреслив, що Брюссель був серед перших європейських столиць, які зреагували з самого початку війни, і не тільки приймав тисячі українських біженців, але також надавав негайну допомогу громадянам в Україні, запускаючи низку перших пакетів гуманітарної допомоги.

«Це наш обов'язок - допомагати вам боротися за вашу незалежність та цінності, які Європа, Бельгія та Брюссельвважають важливими - право жити в свободі, мирі та демократії. Ваш спротив та моральний дух, ваша незламна воля — це джерело нашого натхнення. У Брюсселі — столиці Європейського союзу, ми чітко розуміємо, що ви боретеся не тільки за свою країну, а й за нас, за Європу. Будьте впевнені, що ми стоїмо разом з Україною до дня вашої перемоги», — наголосив Клоз.

Київській міський голова зауважив, що це вже третій візит Філіпа до Києва під час повномасштабної війни. 

«І щоразу він приїздить не тільки з моральною підтримкою, а й привозить та передає допомогу, таку необхідну нам сьогодні. Це й «швидкі», медобладнання, гуманітарна допомога. Цього разу – це деяке дуже потрібне оснащення для наших бійців», – зазначив Кличко.

Він додав, що перемога над російським агресором вимагає спільних зусиль України та наших партнерів, тому збільшення обсягів і якості військової та іншої допомоги – це не тільки вияв солідарності з боку наших друзів, а й найкраща інвестиція у мирне майбутнє Європи.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада 2023 року столиці України та Бельгії - Київ та Брюссель - підписали угоду про побратимство міст.

Фото: Віталій Кличко, Телеграм

Теги по теме
Виталий Кличко
Источник материала
Поделиться сюжетом