20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Компанія ByteDance подала позов проти заборони TikTok у США
Компанія ByteDance подала позов проти заборони TikTok у США

Компанія ByteDance подала позов проти заборони TikTok у США

ByteDance хоче заблокувати закон про заборону тіктоку США, який підписав президент країни Джо Байден.

Компанія TikTok та її китайська материнська компанія ByteDance подали позов до федерального суду США у вівторок, 7 травня, щоб заблокувати закон, підписаний президентом Джо Байденом, за яким однойменний застосунок для коротких відео буде забороненим у США, у разі якщо китайці не продадуть свою власність. Про це повідомило агенство Reuters.

Компанії звернулися із позовом до Апеляційного суду округу Колумбія, стверджуючи, що згадуваний закон порушує Конституцію США, зокрема положення Першої поправки про свободу слова.

«Вперше в історії Конгрес прийняв закон, який накладає перманентну загальнонаціональну заборону на одну конкретну визначену комунікаційну платформу», — йдеться у позові.

Позивачі також заявили, що відчуження неможливе ані в комерційному, ані в технологічному, ані в юридичному аспектах.

«Немає сумнівів: закон змусить закрити тікток до 19 січня 2025 року, змусивши замовкнути 170 мільйонів американців, які використовують платформу для спілкування способами, які неможливо забезпечити на іншій платформі», — апелюють вони.

Згідно з позовом, 58% ByteDance належить глобальним інституційним інвесторам, включаючи BlackRock, General Atlantic і Susquehanna International Group, 21% належить китайському засновнику компанії, а 21% належить співробітникам, зокрема 7 тисячам громадян США.

  • Читайте також: TikTok знову став доступним у Росії, — росЗМІ

Агенство нагадує, що Білий дім заявив, що хоче, щоб китайські власники припинили право власності з міркувань національної безпеки, проте про пряму заборону застосунку «Тікток» у законі не вказано. Білий дім і міністерство юстиції відмовилися коментувати цей позов.

Позов до суду — останній шанс ByteDance скасувати заборону на використання відеоплатформи у США, аудиторії якої уже намагаються перехопити компанії Snap та Meta, пропонуючи нові продукти та рішення для перегляду та обміну відео.

Нагадаємо, через занепокоєння законодавців США, що Китай може отримати доступ до даних про американців або шпигувати за ними за допомогою програми, закон був прийнятий переважною більшістю в Конгресі всього через кілька тижнів після подання. Президент США Джо Байден підписав закон про заборону тіктоку 24 квітня.

Закон забороняє онлайн-магазинам пропонувати завантаження «тіктоку» та послуги інтернет-хостингу для доступу до нього, у разі якщо ByteDance не відмовиться від нього до 19 січня 2025 року.

Фото: заборона «ТікТок» у США / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
США Китай Соцсети
Источник материала
Поделиться сюжетом