19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Користь чорної сливи для здоров'я: що варто знати
Користь чорної сливи для здоров'я: що варто знати

Користь чорної сливи для здоров'я: що варто знати

Сливи люблять люди різного віку завдяки тому, що з них можна готувати різноманітні смаколики, такі як джеми, молочні коктейлі, фруктові салати та соки. Окрім чудового смаку, вони також мають численні переваги для здоров'я, адже містять багато заліза, кальцію та необхідних вітамінів. За словами News Bytes, включення чорної сливи у свій раціон може значно покращити загальне самопочуття.

Здоров'я серця

Чорна слива дуже корисна для підтримки здоров'я серця завдяки високому вмісту калію. Регулярне вживання може допомогти запобігти таким захворюванням, як високий кров'яний тиск, хвороби серця та інсульт. Крім того, чорні сливи допомагають очищати і підтримувати артерії здоровими, а також відіграють важливу роль у запобіганні потовщення стінок артерій.

Здоров'я ротової порожнини

Включення чорної сливи у свій раціон сприяє зміцненню здоров'я порожнини рота. Вона має антибактеріальні властивості, які можуть запобігти кровоточивості ясен. Крім того, полоскання рота відваром з кори дерева чорної сливи може допомогти в лікуванні виразок.

Цукор у крові

Відомо, що сливи ефективно регулюють рівень цукру в крові та полегшують симптоми діабету, такі як надмірне сечовипускання та спрага. Їх низький глікемічний індекс допомагає стабілізувати рівень глюкози в крові, що робить їх добре придатними для діабетиків. Лікарі часто використовують насіння, кору та листя чорної сливи для лікування діабету.

Здоров'я печінки

Жуючи листя чорної сливи, ви можете зміцнити здоров'я печінки. Воно традиційно використовується як засіб від діареї та виразки шлунку. Якщо у вас розлад шлунку, просто пожуйте чисте та свіже листя, щоб швидко полегшити стан. 

Крім того, це листя відоме тим, що запобігає фіброзу та некрозу печінки. Сливи також містять поліфеноли, які захищають від речовин, що викликають рак.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом