20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кожен 24-й житель Нью-Йорка виявився мільйонером
Кожен 24-й житель Нью-Йорка виявився мільйонером

Кожен 24-й житель Нью-Йорка виявився мільйонером

Статки жителів Нью-Йорка перевищують $3 трлн, кожен 24-й з них — мільйонер, пише Bloomberg з посиланням на рейтинг найбагатших міст 2024 року, складений консалтинговою компанією Henley&Partners.

Згідно з дослідженням Henley&Partners, Нью-Йорк зайняв перший рядок рейтингу, за ним йдуть область затоки Сан-Франциско (включає Сан-Хосе, Сан-Франциско і Пало-Альто), Токіо, Сінгапур і Лондон. Дубай розташувався на 21 місці. Загалом у списку перебувають 50 міст.

У Нью-Йорку нарахували близько 350 тис. мільйонерів, що на 48% більше за показник 2013 року. "Це означає, що приблизно кожен 24-й з 8,26 млн жителів має семизначний чистий капітал порівняно з приблизно кожним 36-м у 2013 році", - пише Bloomberg. Також, згідно з даними Henley&Partners, у місті залишається велика частка надбагатих жителів — 60 мільярдерів та 744 особи зі статком понад $100 млн.

В області затоки Сан-Франциско нарахували 305,7 тис. мільйонерів (зростання на 82% порівняно з 2013 роком), у Токіо – 298,3 тис. (мінус 5%), у Сінгапурі – 244,8 тис. (плюс 64 %), у Лондоні – 227 тис. (мінус 10%).

Гендиректор Henley&Partners Юрг Штеффен заявив, що розвиток найбагатших міст останніми роками стимулювали високі показники фінансових ринків. «Зростання S&P 500 на 24% минулого року поряд із зростанням Nasdaq на 43% і приголомшливим зростанням біткоїну на 155% зміцнили статки багатих інвесторів. Крім того, стрімкий прогрес у галузі штучного інтелекту, робототехніки та технології блокчейн надав нові можливості для створення та накопичення багатства», — сказав він.

Однак у низці міст спостерігалася зворотна тенденція. Наприклад, Лондон втратив 10% мільйонерів, зокрема через рішення Великобританії вийти з ЄС, пише Bloomberg. Скоротилася і їхня кількість у Гонконгу на 4%, оскільки забезпечені люди після пандемії масово переїхали до Сінгапуру.

Серед міст, що на підйомі, — китайський Шеньчжень, де кількість мільйонерів за десять років зросла на 140%. Більш ніж удвічі збільшилася їхня кількість у Бангалорі (Індія), Хошимині (В'єтнам) та Скотсдейлі (США), зазначає агентство.

Источник материала
Поделиться сюжетом