19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Країнам ЄС треба перейти до спільного виробництва та закупівлі зброї - єврокомісар
Країнам ЄС треба перейти до спільного виробництва та закупівлі зброї - єврокомісар

Країнам ЄС треба перейти до спільного виробництва та закупівлі зброї - єврокомісар

Єврокомісар з питань бюджету Йоганнес Ган переконаний, що ЄС не може стояти осторонь агресивної війни Росії проти України, оскільки це було б "найбільш фатальною річчю", яку він міг би зробити.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це Ган заявив під час виступу в парламенті Австрії в ході урочистої церемонії з нагоди Дня Європи.

"Вже кілька разів сьогодні згадувалася болюча ситуація з війнами в Україні та на Близькому Сході. І всім тим, хто вважає, що Європа, Європейський Союз може стояти осторонь, треба сказати, що це було б найбільш фатальною річчю, яку ми могли б зробити. Адже коли йдеться про Україну, наприклад, то ми говоримо також про захист нашої свободи", - сказав він.

Єврокомісар наголосив, що порушення територіальної цілісності країни є неприйнятним, це суперечить глобальному світовому порядку, який базується на правилах.

Ган висловив переконання, що ЄС має продовжувати підтримувати Україну, адже йдеться і про його захист.

Говорячи про підтримку України та посилення її ефективності, Ган указав, що країни ЄС мають перейти до спільного виробництва зброї та її спільної закупівлі з метою економії бюджетних коштів і "мінімізації фрагментації різних систем озброєнь, які ми маємо в Європі".

"Якщо тільки 40% від щорічних закупівель оборонних інвестицій відбуватиметься спільно, то можна було б заощадити понад 24 мільярди євро на рік", - заявив єврокомісар.

Источник материала
Поделиться сюжетом