20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Ласкаво просимо": бійці ЗСУ розповіли, чи варто чекати наступу ЗС РФ із півночі
"Ласкаво просимо": бійці ЗСУ розповіли, чи варто чекати наступу ЗС РФ із півночі

"Ласкаво просимо": бійці ЗСУ розповіли, чи варто чекати наступу ЗС РФ із півночі

За даними бійців розвідки, окупанти будують оборонні рубежі в районі кордону з Сумською областю, але й українська сторона не гає часу дарма.

Російські війська укріплюються в районі кордону з Сумською областю, проте ніщо не вказує на плани щодо наступу з північного напрямку. Про це 8 травня розповів лейтенант Збройних сил України (ЗСУ) з позивним "Алекс" у своєму Telegram-каналі з посиланням на дані розвідки.

"Чесно сказати, невідомо, що воно буде, можливо все, проте наскільки це реально — питання відкрите і, якщо чесно, сумнівне", — цитує боєць слова розвідників.

Важливо ЗС РФ рухаються далі від Очеретиного: ISW розповів, де наступають окупанти (карта)

За його словами, росіяни ставлять оборонні рубежі, однак українська сторона теж не гає часу дарма.

"Ми стежимо і вдень, і вночі поки що, все, що ми бачимо, що вони теж укріплюються, ставлять оборонні рубежі, а чи підуть, поки що не бачимо нічого, та й Сумська область же не така, як була навіть пів року тому", — розповідають розвідники.

Сумська область на карті України
Фото: Google Maps

Водночас у Сил оборони України є план, на випадок наступу ЗС РФ з боку Сумської області.

"У плані оборони в нас усе чітко. Як кажуть, ласкаво просимо, вас вітає Сумська область", — резюмують розвідники.

Нагадаємо, на думку генерал-майора запасу ЗСУ Сергія Кривоноса, російські війська можуть почати прикордонні бої в Сумській і Харківській областях. Окупантам це потрібно для того, щоб відтягнути українські сили й засоби з інших ділянок фронту.

Нагадаємо також, 7 травня представник військової розвідки Андрій Юсов заявив, що не потрібно хвилюватися щодо можливого наступу ЗС РФ на Харків. Він запевнив, що військово-політичне керівництво України постійно отримує інформацію про ситуацію з пересуванням противника.

Источник материала
Поделиться сюжетом