20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Одещині нібито працівник ТЦК "побив ногами" чоловіка: у Мінкульті відреагували
На Одещині нібито працівник ТЦК "побив ногами" чоловіка: у Мінкульті відреагували

На Одещині нібито працівник ТЦК "побив ногами" чоловіка: у Мінкульті відреагували

У росЗМІ поширили черговий "доказ" примусової мобілізації в Україні. Однак з’ясувалось, що жодного представника військкомату на кадрах немає.

7 травня у мережі поширилося відео бійки двох чоловіків, один з яких був вдягнений у військову форму. Автори контенту спочатку стверджували, що на кадрах — нібито примусова мобілізація у місті Болград Одеської області, але потім інформацію про це видалили. У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, яким керує Міністерство культури та інформаційної політики, 8 травня запевнили, що військовий на відео — дійсно не працівник територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК).

У SPRAVDI заявили, що інформація про побиття співробітником військкомату чоловіка у спробі примусової мобілізації — фейк. Повідомлялося, що нібито представник ТЦК побив цивільного, який "навіть не намагався чинити опір". У росЗМІ відео опублікували як підтвердження нібито українських методів мобілізації.

Фейк про інцидент у Болграді
Фото: Spravdi

Насправді ж очевидці інциденту зафільмували бійку. Чоловік, вдягнений у військову форму, до військкомату стосунку не має. Насправді він є військовослужбовцем, який повернувся з передової.

Згодом автори контенту, які й розповсюдили відео, розкрили деталі бійки. Виявилось, що нетверезий чоловік першим затіяв бійку, а військовий лише відповів.

Пресслужби Одеського обласного ТЦК та Болградського районного ТЦК інцидент не коментували.

Нагадаємо, 4 травня у Виноградові на Закарпатті сталася бійка між місцевими мешканцями та працівниками ТЦК. У військкоматі пояснили, що натовп збирався "рятувати" від призову неназваного чоловіка та намагався пробратись на територію військового об’єкту.

Згодом мешканки Виноградова, які брали участь у спробі прориву до ТЦК, публічно перепросили. Повідомлялось, що з ними провели "профілактичну бесіду".

Теги по теме
Одесская область
Источник материала
Поделиться сюжетом