20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Нардеп обурився роботою ТЦК: "З ким ви так працюєте?"
Нардеп обурився роботою ТЦК: "З ким ви так працюєте?"

Нардеп обурився роботою ТЦК: "З ким ви так працюєте?"

Секретар оборонного комітету Верховної Ради, нардеп Роман Костенко розкритикував роботу територіальних військкоматів в контексті мобілізації.

У своєму інтерв'ю для "Української правди" він наголосив, що робота ТЦК має бути організована так, щоб до армії потрапляли не лише ті, кого "вдалося зловити", але й здорові, мотивовані громадяни, яких не відриватимуть від серйозних підприємств.

Мобілізація. Фото кадр з Youtube

Він відзначив, що хоча такі випадки не є загальними, він особисто втручався, щоб виправити їх. Одним з таких порушень стала мобілізація працівника оборонного підприємства.

"Зараз останні декілька днів це такий перегиб. Приходить людина, яка працює на оборонному підприємстві, виробляє щось для армії на серйозних підприємствах, оновити дані, що потрібно бронювання. У нього можуть забрати телефон. Людина телефонує вже, коли їде до навчального центру. Вибачте, з ким ви так працюєте?" – обурююється Костенко.

За його словами, для деяких працівників ТЦК важливо лише поставити галочку, щоб показати, що вони виконали свою роботу. А як буде функціонувати решта військової системи, їх не цікавить.

Костенко також розповів про інцидент, коли особі із зором -8 було відмовлено у медичному огляді офтальмологом. Хоча військовий комісар запевняв, що така перевірка відбулася, виявилося, що насправді її не було.

«Такі нюанси - це питання поганої організації. Зробіть так, щоб до армії приходили не просто люди, яких ви змогли спіймати. Має бути якість: здорові люди, бажано вмотивовані, не вирвані з серйозних підприємств, які забезпечують нашу армію зброєю. Але зараз є перегиби, маємо їх виправляти, контролювати, іноді в ручному режимі» - констатував нардеп.

Також ми повідомляли про Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны