19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
НАТО відмовляється від направлення військ в Україну
НАТО відмовляється від направлення військ в Україну

НАТО відмовляється від направлення військ в Україну

Згідно з інформацією, отриманою від італійського видання Corriere della Sera, НАТО готується підписати декларацію на липневому саміті в Вашингтоні, у якій заявляється про відмову від направлення військ в Україну. Цей крок є важливим з точки зору міжнародних відносин та геополітичних динамік, оскільки він відображає стратегічні рішення військової архітектури в Європі.

За даними італійської Corriere della Sera, декларацію з таким пунктом буде підписано на липневому саміті НАТО у Вашингтоні: “жодних чобіт на землі”.

Також на саміті буде ухвалено рішення, що координація західної допомоги Україні буде передана від США до штаб-квартири НАТО.

“У цього кроку є практична причина: 99% матеріалів, які доставляються до Києва, надходять від 32 партнерів Атлантичного альянсу. Але є й політичне пояснення: дії західного блоку будуть більш одностайними як в очах національної громадської думки, так і в очах Володимира Путіна”, – пише газета.

Вона зазначає, що загалом “стратегія, продиктована США, не змінюється”, але готується “зміна темпу”.

“В іншому НАТО продовжує зміцнювати східний фланг. Уже через кілька тижнів Альянс зможе розраховувати на 300 тисяч солдатів, готових до перекидання вздовж хребта, що йде від Прибалтики до Болгарії”, – пише Corriere della Sera.

Нагадаємо, Україна розраховує отримати на цьому саміті запрошення до НАТО. Хоча генсек Столтенберг прямо говорив, що цього не станеться.

Теги по теме
НАТО
Источник материала
Поделиться сюжетом