19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Не тільки допомога Заходу: військовий експерт пояснив, як Україна бореться зі "снарядним голодом"
Не тільки допомога Заходу: військовий експерт пояснив, як Україна бореться зі "снарядним голодом"

Не тільки допомога Заходу: військовий експерт пояснив, як Україна бореться зі "снарядним голодом"

Але є потреба у більшому фінансуванні

Брак снарядів, з яким зіштовхнулись українські захисники на полі бою, певною мірою нівелювало виробництво вітчизняних боєприпасів. Та в умовах "снарядного голоду" було збільшено обсяги виробництва не тільки радянських зразків.

Про це в інтервʼю ArmyInform розповів генеральний директор акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість" Герман Сметанін. Він наголосив, що для більших обсягів виробництва необхідне фінансування.

"Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів — це головна номенклатура, на яку очікує фронт. Підприємства не лише налагодили та масштабують серійне виробництво артилерійських снарядів та мінометних мін радянських калібрів, але й поступово переходять до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО — 60-мм мінометних мін і 155-мм артилерійських снарядів", — зауважив Сметанін.

Він також навів приклад, як українська протиповітряна оборона успішно застосувала по ворожих безпілотниках ППО, розроблене в межах українсько-американського проєкту, відомого під брендовою назвою FrankenSAM.

"Вона збила іранський дрон-камікадзе Shahed з відстані 9 кілометрів. Ми здатні виробляти ще більше, але нас стримує дефіцит грошей у держави, і ми розраховуємо на додаткове фінансування, зокрема, з-за кордону", — сказав гендиректор "Укроборонпром".

Раніше "Телеграф" писав, що нестача особового складу може стати на заваді планів Україні повернути окуповані російськими терористами території. Адже ЗСУ потребують поповнення своїх лав більше за зброю.

Теги по теме
война Вооруженные силы Украины Оружие Укроборонпром
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны