19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Нідерланди готові поставити Україні перші F-16 вже влітку, — міністерка оборони Оллонгрен
Нідерланди готові поставити Україні перші F-16 вже влітку, — міністерка оборони Оллонгрен

Нідерланди готові поставити Україні перші F-16 вже влітку, — міністерка оборони Оллонгрен

За її словами, Україна має підготувати інфраструктуру для багатоцільових винищувачів.

Росіяни мають певну перевагу на полі бою, але ситуацію можна змінити, якщо країни Європи та НАТО збільшать обсяги виробництва, особливо боєприпасів, а також безпілотників та інших нових технологій, які широко впроваджені та використовуються Україна. Про це у розмові з LRT зазначила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

За її словами, країни-партнери повинні продовжувати активно підтримувати Україну, посилюючи можливості протиповітряної оборони, яка знаходиться у пріоритеті.

"Частину систем ми вже поставили в Україну, і нам ще потрібно над цим працювати", — розповіла вона, додавши, що на думку українського бійця, який стоїть в окопах на фронті, допомоги, звичайно, недостатньо й вона довго надходить.

"Але війна складна і дуже потворна", — підкреслила Кайса Оллонгрен.

Міністерка оборони також повідомила, що влітку Нідерланди вже готові постачати данські винищувачі F-16, а згодом — нідерландські літаки.

"Звичайно, потрібна підготовка і з української сторони, має бути підготовлена ​​інфраструктура, забезпечені можливості обслуговування, від запчастин до боєприпасів", — попередила вона, додавши, що уся команда дуже наполегливо працює над цим питанням.

Важливо Нідерланди назвали кількість винищувачів F-16, які вони передають Україні (відео)

Також вона зазначила, що у парламенті країни Україну активно підтримують. Окрім того, підтримує Україну й суспільство, адже люди усвідомлюють, що це не лише питання солідарності, а й питання безпеки в Європі.

"Зараз у серці Європи йде війна, і ніхто з нас не в безпеці, доки ми не зупинимо росіян", — резюмувала Кайса Оллонгрен.

Нагадаємо, Кайса Оллонгрен вважає "творчою ідеєю" можливість часткового вступу України до Північноатлантичного альянсу, без тимчасово окупованих територій.

Також Фокус писав, що 17 квітня прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте запропонував викупити системи Patriotу країн, які мають їх на своєму озброєнні, але не хочуть передавати їх напряму Україні.

Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны