20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Nokia 3210 – повертається: які оновлені функції матиме телефон і коли з’явиться у продажу
Nokia 3210 – повертається: які оновлені функції матиме телефон і коли з’явиться у продажу

Nokia 3210 – повертається: які оновлені функції матиме телефон і коли з’явиться у продажу

Після 25 років з першого випуску, на ринок повертається легендарна Nokia 3210. HMD анонсувала про повернення телефона у “зухвало-чорному” та “епохально-золотистому” кольорах. Про це 8 травня пише Мezha.media.

Новий телефон буде оновленим та переосмисленим для сучасного покоління. Він матиме всі основі функції, які можна очікувати від кнопкового телефона – 2-мегапіксельну камеру зі спалахом і ліхтариком, акумулятор на 1450 мА⋅год, підтримку 4G та, звичайно ж, легендарну змійку.

«Nokia 3210, культурна ікона, яка повертається на вершину світового буму кнопкових телефонів, оскільки споживачі прагнуть збалансувати використання екранного часу з цифровим детоксом. В основі Nokia 3210 лежить простота, що дозволяє користувачам бути повністю присутніми. Забудьте про “прості телефони”. Це веселий телефон 2024 року», – повідомила маркетинговий директор HMD Ларс Зільбербауер.

HMD також розповідає, що кнопкові телефони знову повертаються до моди, оскільки все більше людей прагне повернення до простих часів. За статистикою компані, майже 4 із 10 людей віком від 16 до 24 років стурбовані тим, що проводять занадто багато часу за своїми смартфонами, саме тому HMD пропонує 3210 як рішення для цифрового детоксу.

Загалом у 2023 році компанія зафіксувала подвоєння продажів розкладного телефона Nokia 2660 Flip та прогнозує подальше зростання ринку кнопкових телефонів протягом цього року.

Nokia 3210 в золотистому та чорному кольорах буде доступний в Україні вже в травні.

Історія Nokia 3210

Nokia 3310 – це двосмуговий (GSM 900/1800) мобільний телефон, випущений фірмою Nokia у вересні 2000 року. Він замінив попередню модель Nokia 3210. Цей апарат став однією з найвдаліших моделей в історії, з продажами близько 126 мільйонів примірників. Його виробництво було припинено у 2005 році.

Nokia 3310 - компактний і досить важкий (133 грами), з монохромним рідкокристалічним дисплеєм, що підтримує роздільну здатність 84 на 48 пікселів. Він має злегка закруглений паралелепіпедний корпус, який зручно лежить у долоні. Окрім десяти цифрових (0-9) клавіш, клавіш * і #, є чотири функціональні клавіші — скидання (скасування, вихід на верхній рівень меню), клавіші вперед і назад, а також головну велику клавішу (для виклику меню, вибору пунктів тощо) та клавішу ввімкнення/вимкнення/вибору профілю, що розташована зверху.

У нижній частині корпусу є роз'єм для підключення зарядного пристрою акумулятора і гарнітури (або автомобільного комплекту типу hands free). Кнопка живлення знаходиться у верхньому торці телефону. Стандартний інтерфейс для обміну даними з комп'ютером або іншими апаратами не передбачено, але є можливість перепрошивки внутрішньої програми за допомогою програматора.

Можливість змінювати зовнішній вигляд апарата надається коштом лицьової та задньої знімних панелей. Також користувач має доступ до "заставок" на екрані та рингтонів для сигналу виклику, які можна завантажити або створити самостійно за допомогою вбудованого редактора мелодій.

Апарат доступний у кількох кольорах корпусу: темно-синьому (найпоширеніший), світло-сірому, блакитному, червоному і жовтому. Нова версія також включає "будильник", "калькулятор", систему голосового набору, а також чотири ігри - "Snake II", "Pairs II", "Space Impact" і "Bantumi". У лютому 2017 року була представлена оновлена версія телефону.

Источник материала
Поделиться сюжетом