20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Окупаційний суд у Криму притягнув до відповідальності пенсіонерку за публікацію тризуба в соцмережах
Окупаційний суд у Криму притягнув до відповідальності пенсіонерку за публікацію тризуба в соцмережах

Окупаційний суд у Криму притягнув до відповідальності пенсіонерку за публікацію тризуба в соцмережах

Їй призначили п'ять діб адмінарешту та штраф у розмірі 35 тисяч рублів.

Так званий Кіровський «райсуд» в окупованому Криму визнав винною 64-річну пенсіонерку за «публічну демонстрацію нацистської символіки та за дискредитацію збройних сил Росії». Їй призначили п'ять діб адмінарешту та штраф у розмірі 35 тисяч рублів. Про це пише Zmina з посиланням на повідомлення на сайті «суду».

Жінка поширила публікацію з тризубом на особистій сторінці в російській соцмережі «Однокласники».  Згідно з пресслужбою «суду», на засіданні вона визнала свою «провину». 

Окрім цього, Мін'юст Росії запровадив так званий «перелік нацистських організацій та символів», до якого внесли Українську повстанську армію, Організацію українських націоналістів, гасло «Слава Україні» і відповідь «Героям слава», а також тризуб.

Читайте також: 

  • У Росії заарештували студента, який створив у гуртожитку мережу Wi-Fi під назвою Slava Ukraine
  • У російському Петербурзі 18-річну дівчину відправили до СІЗО за вірш Шевченка

Ілюстрація: vegvisir.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Крым
Источник материала
Поделиться сюжетом