20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пентагон підтвердив, що США призупинили постачання боєприпасів Ізраїлю
Пентагон підтвердив, що США призупинили постачання боєприпасів Ізраїлю

Пентагон підтвердив, що США призупинили постачання боєприпасів Ізраїлю


США дали зрозуміти, що Ізраїлю не слід починати велику атаку на Рафах, не захистивши цивільне населення, зазначив Ллойд Остін.

США призупинили постачання Ізраїлю великої партії боєприпасів і поки що не ухвалили рішення про її відновлення. Про це заявив американський міністр оборони Ллойда Остіна.

США від самого початку і швидкими темпами спрямували в Ізраїль мільярди доларів допомоги у сфері безпеки, а також очолили коаліцію для захисту Ізраїлю, коли Іран атакував Ізраїль за допомогою значної кількості дронів і балістичних ракет, зазначив американський посадовець.

“І тому ми збираємося продовжувати робити все необхідне, щоб гарантувати, що в Ізраїлю є засоби для захисту”, – сказав чиновник.

При цьому він визнав, що США зробили “паузу”, бо переоцінили деяку допомогу в галузі безпеки, яку вони надають. За його словами, США ясно дали зрозуміти, що Ізраїлю не слід починати велику атаку на Рафах, не взявши до уваги і не захистивши цивільне населення, яке перебуває на цьому бойовому просторі.

“Оцінивши ситуацію, ми призупинили постачання однієї партії боєприпасів великої вантажопідйомності. І знову ж таки, я думаю, ми також дуже чітко дали зрозуміти, які кроки ми хотіли б, щоб Ізраїль зробив, щоб відзвітувати і подбати про цих цивільних осіб до того, як почнуться великі бойові дії”, – повідомив Остін.

Глава Пентагону повідомив, що США ще не ухвалили остаточного рішення про те, як продовжити цю поставку.

Як ми вже писали, США призупинили постачання боєприпасів Ізраїлю вперше з 7 жовтня 2023 року.



Теги по теме
США Израиль Пентагон
Источник материала
Поделиться сюжетом