19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Попит українців на електромобілі зріс вдівічі: топ-5 найпопулярніших нових електрокарів
Попит українців на електромобілі зріс вдівічі: топ-5 найпопулярніших нових електрокарів

Попит українців на електромобілі зріс вдівічі: топ-5 найпопулярніших нових електрокарів

У квітні в Україні зафіксували значний приріст реєстрації електромобілів, що становить понад 4,2 тисячі нових автомобілів на акумуляторних джерелах живлення. Незважаючи на це, частка нових електромобілів в реєстраціях BEV склала лише 17%.

Про це повідомляє Укравтопром. "Відносно торішнього квітня попит на електромобілі зріс удвічі", – йдеться у повідомленні.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року, попит на електромобілі зріс удвічі, що є вражаючим показником росту зацікавленості українців у використанні екологічно чистих видів транспорту. Однак, хоча попит і зріс частка нових електромобілів у загальній структурі реєстрацій BEV склала лише 17%, порівняно з 21% у квітні 2023 року, що свідчить про необхідність подальшого сприяння розвитку цього ринку.

Загалом, найбільшу частку в реєстраціях електромобілів складають легкові автомобілі, серед яких нових було 707 штук, а уживаних – 3434 штук. Щодо комерційних електромобілів, новими були лише 4 автомобілі з 79 зареєстрованих. Також був зафіксований один новий електробус. 

Топ-5 нових електромобілів місяця

Незважаючи на різноманітність моделей, лідером серед електрокарів залишається Volkswagen iD.4 (141 од.). А у топ-5 нових електромобілів місяця увійшли:

  • Honda M-NV – 72 од.;
  • Nissan Ariya – 68 од.;
  • Byd Song Plus – 49 од.;
  • MG 4 – 39 од.

 ТОП-5 вперше зареєстрованих в Україні вживаних електромобілів

Було визначено також топ-5 вперше зареєстрованих вживаних електрокарів. До нього увійшли:

  • Nissan Leaf – 497 од.;
  • Tesla Model 3 – 414 од.;
  • Tesla Model Y – 343 од.;
  • Volswagen е-Golf – 253 од.;
  • Hyundai Kona – 205 од.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, у квітні в Україні зареєстрували понад 19,8 тисяч вживаних автомобілів, що були імпортовані з-за кордону, що відзначається збільшенням на 30% порівняно з квітнем 2023 року. Більшість цих реєстрацій належить бензиновим машинам, а найпопулярнішою серед них лишається модель Volkswagen Golf.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом