19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Посол України в Ізраїлі пояснив, чому дві держави повинні поглиблювати стратегічне партнерство
Посол України в Ізраїлі пояснив, чому дві держави повинні поглиблювати стратегічне партнерство

Посол України в Ізраїлі пояснив, чому дві держави повинні поглиблювати стратегічне партнерство

Посол України в Ізраїлі пояснив, чому дві держави повинні поглиблювати стратегічне партнерство

Україна та Ізраїль опинилися перед загрозою з боку “осі зла” Росії та Ірану.

Протягом історії як Ізраїль, так і Україна боролися за суверенітет, безпеку й процвітання. Український посол в Ізраїлі Євген Корнійчук у статті для Jerusalem Post пояснив, чому дві країни повинні розвивати партнерство.

За його словами, саме в ці складні дні необхідно визнати паралелі між шляхами України й Ізраїлю.

“У ці неспокійні часи наші народи об'єднують у спільній долі не лише спільні цінності та прагнення, але й спільні жорстокі вороги: “вісь зла”, що складається з Росії та Ірану”, - написав посол, додавши, що зближення Москви й Тегерана становить серйозну загрозу регіональній стабільності та безпеці. 

Подібно до того, як Ізраїль зіштовхнувся з екзистенційними загрозами, так і Україна зіштовхнулася з викликами своїй територіальній цілісності та суверенітету.

Союз між Москвою й Тегераном, який проявляється у використанні засобів ведення війни - в тому числі дронів іранського виробництва проти жителів України, а останнім часом і проти громадян Ізраїлю, підриває зусилля з досягнення миру, посилює напруженість на Близькому Сході та в Східній Європі, а також може призвести до агресивного конфлікту і в інших точках світу.

На тлі таких величезних викликів для Ізраїлю та України вкрай важливо поглибити своє стратегічне партнерство і тісно співпрацювати для протидії спільним загрозам, зазначає Корнійчук.

“Використовуючи наші спільні сильні сторони в галузі оборони, розвідки і технологій, ми можемо посилити нашу колективну стійкість і можливості стримування, тим самим захищаючи наші національні інтереси, підтримуючи мир і стабільність в наших регіонах”, - пише посол.

Він пояснив, що в основі партнерства двох країн лежить спільна відданість свободі, демократії та правам людини, додавши, що Ізраїль та Україна плекають принципи свободи, відкидаючи тиранію та гноблення. 

“Саме ця спільна відданість демократичним цінностям пов'язує нас і зміцнює почуття спорідненості та братерства. І зараз, коли ми вшановуємо пам'ять загиблих героїв, які віддали своє життя на захист наших народів, вкрай важливо, щоб ми вшанували їхню пам'ять, протистоячи силам зла, щоб разом ми могли подолати очікувані виклики й побудувати світле майбутнє для наступних поколінь в обох країнах і в усьому світі”, - зазначив Корнійчук. 

“Ми повинні покласти край “осі зла”. Ми повинні об'єднатися проти тероризму”, - наголосив він.

Раніше повідомлялося, що Україна зацікавилася заявою Ізраїлю про те, що держава відмовляється від використання старих систем ППО Patriot, деякі з них були прийняті на озброєння у 1991 році. Зокрема, за даними ZN.UA, Київ “промацує ґрунт” щодо цих Patriot, адже постало питання про те, чи може отримати ці ЗРК Україна, яка гостро потребує систем протиповітряної та протиракетної оборони.

Источник материала
Поделиться сюжетом