19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
РФ атакувала газосховище та ТЕС на Львівщині: в ОВА стверджують про дефіцит систем ППО
РФ атакувала газосховище та ТЕС на Львівщині: в ОВА стверджують про дефіцит систем ППО

РФ атакувала газосховище та ТЕС на Львівщині: в ОВА стверджують про дефіцит систем ППО

На Львівщині відключень електроенергії, навіть попри влучення у об'єкти енергетичної інфраструктури, найближчим часом не планується, зазначив очільник ОВА Максим Козицький. Однак такі заходи можливі влітку, у пікові години споживання.

Російська армія сьогодні вночі поцілила у газосховище у Стрийському районі, яке вже неодноразово атакувала та пошкодила невелику теплостанцію у Червоноградському районі. Про це "Радіо Свобода" розповів глава Львівської обласної адміністрації Максим Козицький.

Обстріл Львівської області 8 травня — подробиці від ОВА

За його словами, наразі графіки відключень електроенергії в регіоні не запроваджують, але на такий крок влада може піти влітку.

"Сьома-восьма ранку та сьома-восьма, до десятої вечора — це будуть критичні години і ми сподіваємося, що людини з розумінням ставитимуться до можливих графіків відключення", — попередив Максим Козицький про ймовірні "блекаути" у "години пік" для львів'ян.

Також посадовець зазначив, що в області не вистачає сучасних систем протиповітряної оборони, тому їх дефіцит намагаються компенсувати створенням мобільних груп.

У соціальній мережі Facebook Козицький уточнив, що близько 5 години ранку окупанти влучили крилатими ракетами в обʼєкт генерації енергії у Червоноградському районі. На двох осередках загоряння працюють вогнеборці.

"Загрози для людей, які живуть поблизу, немає", — наголосив він.

Вже під час повторної повітряної тривоги росіяни атакували Львівщину "Кинджалами". Критична та житлова інфраструктура не постраждали, жертв і потерпілих немає.

Також глава ЛОВА повідомив, що за попередньою інформацією, цієї ночі на Львівщину загалом залетіли 12 ворожих ракет. Із них 8 було збито бійцями повітряного командування "Захід" та мобільних вогневих груп.

Нагадаємо, що загаломзбройні сили РФ атакували інфраструктуру у Львівській, Вінницькій, Київській, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Окупанти застосували дрони-камікадзе Shahed, аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинджал" та крилаті Х-101.

Теги по теме
Львовская область
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны