19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Роми обманювали швейцарську владу за допомогою українських паспортів
Роми обманювали швейцарську владу за допомогою українських паспортів

Роми обманювали швейцарську владу за допомогою українських паспортів

У столиці Швейцарії Берні виявили низку випадків зловживання українськими паспортами з боку ромів. Про це пише місцевий портал новин Nau.

Щонайменше десять сімей ромів використовували отримані обманним шляхом або за хабар паспорта України для оформлення соцдопомоги у місті Берн.

«Усі роми підозрюються у тому, що свої українські паспорти вони отримали обманним шляхом чи за допомогою хабара. Родини, ймовірно, взагалі не втекли від війни, тому що вони ніколи не бували в Україні або, принаймні, не були регулярно», – йдеться у публікації.

Начальник імміграційної поліції міста Берн, Олександр Отт зазначив: «Деяких людей уже зупинили, і про них повідомили до Державного секретаріату з питань міграції (SEM). Будь-яке скасування статусу захисту є відповідальністю федерального органу влади». «У разі нецільового використання виплачена соцдопомога підлягає поверненню», – додав він.

У Швейцарії українські біженці, які хочуть отримати статус біженця (S), мають великі проблеми через сповільнення процесу розгляду заяв у 2024 році. Так, відмову в наданні статусу захисту отримав кожен п'ятий український претендент. 

«Статус S мав на меті допомогти біженцям швидко та небюрократично отримати дозвіл на тривале перебування у країні. Але процедури стають дедалі довшими та складнішими», – зазначає видання.

На початок 2023 року схвалено близько 97% заявок. Їх ухвалювали в середньому протягом двох тижнів. Однак у поточному році ситуація змінилася, і тривалість процедури розгляду заявок збільшилася в рази. А у Державному секретаріату з питань міграції (SEM) накопичується все більше неопрацьованих заяв.

Раніше стало відомо, що роми в Тамбовській області РФ хотіли здати безпілотний літальний апарат на металолом. 

Источник материала
Поделиться сюжетом