20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росіяни скаржаться на атаку ракет С-200: що могло бути їхньої ціллю
Росіяни скаржаться на атаку ракет С-200: що могло бути їхньої ціллю

Росіяни скаржаться на атаку ракет С-200: що могло бути їхньої ціллю

Чи могли ракети С-200 дістати до російських міст і куди саме цілили для 24 Каналу прокоментував генерал-лейтенант, військовий експерт Ігор Романенко.

Яку ціль могли обрати російські ракети

Романенко розповів, що свого часу між Таганрогом та Ростовом-на-Дону був заснований один з дев'яти унікальних дивізіонів зенітно-ракетних військ в Радянському Союзі. Саме там стояли установки С-200.

Наразі С-200 зняті з озброєння, але ворог досить ретельно вивчає український досвід. Адже Україна відновила ці установки і ефективно застосувала проти росіян. Тому і ворог міг відновити це військове формування.

Потрібно дочекатися офіційних підтверджень, але є можливість, що росіяни будуть відроджувати і застосовувати їх, це потрібно брати до уваги,
– додав Романенко.

Можливості С-200

Генерал-лейтенант зауважив, що наразі є підтвердження від українського військового командування, що установки С-200 застосовуються в стандартному режимі "земля – повітря" для знищення стратегічних бомбардувальників, літаків дальньої радіолокаційної розвідки тощо.

І хоча установка досить застаріла, але ефективно працює на відстань до 255 кілометрів, а з ракетами останньої модифікації – до 300 кілометрів. Водночас установка Patriot має дальність 150 – 160 кілометрів.

Маємо підтвердження, що така установка працює, але що цей комплекс перетворили на комплекс типу "земля – земля", про це лише тривають розмови. Росіяни заявляють, що саме так відбувається,
– додав військовий.

Вибухи в окупантів за останню добу

  • Ввечері 7 травня жителі Таганрогу скаржилися на вибухи в місті, хтось почув стрілянину. Повідомлялося, що вибухи були неподалік авіабудівного підприємства Таганрозький авіаційний науково-технічний комплекс імені Барієва і в районы Таганрозького металургійного заводу.
  • Того ж вечора неподалік в тимчасово окупованому Луганську палала нафтобаза. З’явилися кадри сильного вогню.
Теги по теме
Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом