20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Самознищився через помилку екіпажу: армія РФ втратила черговий "Бук" на Запорізькому напрямку. Фото
Самознищився через помилку екіпажу: армія РФ втратила черговий "Бук" на Запорізькому напрямку. Фото

Самознищився через помилку екіпажу: армія РФ втратила черговий "Бук" на Запорізькому напрямку. Фото

На Запорізькому напрямку загарбники з РФ втратили черговий "Бук-М1". Цього разу ефектна відмінусовка ворожої техніки відбулась без залучання українських захисників – окупанти впорались самостійно.

Про це розповіли у Telegram-каналі "Досье шпиона", який має інформацію від спецслужб РФ. Зазначається, що була успішно знищена пускозарядна установка 9А39 ЗРК "Бук-М1" підрозділа 71-ї зенітної ракетної бригади, що приїхала з Амурська.

"Внаслідок помилки, допущеної екіпажем, почалось горіння машини. Вогонь охопив всю установку, що спричинило підрив спорядженої ракети. Екіпаж не постраждав", – розповіли у пабліку та уточнили, що це відбулось на околиці запорізьского селища Пологи.

Комплекс "Бук-М1" був прийнятий на озброєння ППО ще у 1983 році. Установки пропонувалися до постачання за кордон (під найменуванням "Ганг"), проте жодна з країн їх так і не купила (за виключенням Фінляндії, якій перші ЗРК просто дарували).

Проте ЗРК "Бук-М1" є у українських та білоруських військових.

Як повідомляв OBOZ.UA, українські захисники також ефективно знищують ворожі "Буки". Наприклад, нещодавно на Сумському напрямку підрозділ Сил спеціальних операцій розбили третій за тиждень  комплекс "Бук-М1" за допомогою бойових дронів.

Також  бійці Сил спеціальних операцій перетворили на металобрухт відповідний ЗРК, який виявили у лісосмузі (відео дивіться тут).

До речі, впродовж минулої доби Сили оборони знешкодили на полі бою 970 російських окупантів. Загалом за період повномасштабної війни втрати Росії у живій силі сягнули вже 477 430 осіб.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом