20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
СБУ повідомила про підозру охоронцю ЗАЕС, який перейшов на бік ворога в Енергодарі
СБУ повідомила про підозру охоронцю ЗАЕС, який перейшов на бік ворога в Енергодарі

СБУ повідомила про підозру охоронцю ЗАЕС, який перейшов на бік ворога в Енергодарі

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру охоронцю Запорізької АЕС, що перейшов на службу до окупантів. За зраду він отримав від загарбників "підвищення" – посаду в окупаційній "адміністрації" Енергодару Запорізької області.

Упродовж усього часу роботи на ворога зрадник бере активну участь у просуванні наративів та ідеології Кремля, а також збирає кошти для окупаційних військ. Подробиці розкрили у ГУ СБ України у Києві та Київській області.

"Служба безпеки викрила на державній зраді працівника Запорізької АЕС, який перейшов на бік агресора під час окупації Енергодару. За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення рф зловмисник добровільно дав згоду співробітнику фсб на співпрацю з окупаційними військами.Рашисти призначили його в окупаційну адміністрацію Енергодару на псевдопосаду головного спеціаліста у "відділ молодіжної політики, фізичної культури та спорту"".Відтоді він бере активну участь у проведенні антиукраїнських пропагандистських заходів як на окупованих територіях, так і в росії", – йдеться у повідомленні.

Так, враховуючи "посаду", яку обіймає зрадник в окупаційній "адміністрації", він насамперед просуває наративи та ідеологію Кремля серед  школярів, студентів та педагогів  на окупованих територіях.

На додачу до цього зрадник мріє побудувати "політичну кар'єру" у лавах партії Володимира Путіна "Единая Россия" – і як кандидат на вступ до цієї політсили він влаштовує "благодійні збори" на потреби окупантів з російських військ.

"На підставі отриманих матеріалів 33-річному фігуранту заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.Наразі фігурант перебуває на непідконтрольній українській владі території. СБУ вживає комплексних заходів для притягнення його до відповідальності", – зазначили в СБУ.

Там також додали, що розслідування проводили співробітники ГУ СБУ у  Києві та Київській області за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

Нагадаємо, раніше у Службі розповіли, що викрили зрадницю, яка "зливала" окупантам геолокації опорних пунктів ЗСУ під час боїв за Київ.

Також повідомлялося, що спецпризначенці  затримали інформатора російського "воєнкора". Зрадник вишукував для окупантів координати бойових позицій сил ППО, що захищають Кривий Ріг та околиці міста.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом