20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ще двоє грузинських добровольців з підрозділу "Чорний орел" віддали життя за Україну
Ще двоє грузинських добровольців з підрозділу "Чорний орел" віддали життя за Україну

Ще двоє грузинських добровольців з підрозділу "Чорний орел" віддали життя за Україну

Давид Гогадзе і Бесо Ломідзе, за словами побратимів, дістали несумісні із життям травми під час бойового завдання на Авдіївському напрямку.

Ще двоє бійців Грузинського легіону, які захищають Україну з першого дня повномасштабного вторгнення Росії, загинули на фронті. Про це проінформували у підрозділі "Чорний орел" 7 травня.

Там зазначили, що на війні загинули двоє їх бійців – Давид Гогадзе і Бесо Ломідзе.

"Загін "Чорний орел" висловлює співчуття родинам, які зазнали великої втрати. Боротьба триває до останньої краплі крові, до останнього подиху!", – додали там.

Грузинські добровольціі Давид Гогадзе і Бесо Ломідзе

З самого початку російського повномасштабного вторгнення в Україні воюють багато добровольців з Грузії. Журналісти "Эхо Кавказа" навели непідтверджену інформацію, згідно з якою їхня кількість сягає 1500.

Важливо Загинув російський доброволець Дані Таммам Акель з позивним "Апостол", — ЛСР (відео)

Крім того, відомо, що грузинські бійці воюють на боці Збройних сил України у складі чотирьох підрозділів – "Грузинський легіон", "Кавказький легіон", "Тбілісі" і "Чорний орел". З моменту початку повномасштабної війни Росії було підтверджено загибель понад 60 грузинських бійців.

Напередодні повідомлялося, що на Авдіївському напрямку загинув боєць грузинського добровольчого підрозділу "Чорний орел" Сосо Гугутішвілі.

13 листопада 2023 року стало відомо про загибель добровольця з Грузинського батальйону Іраклія Курцикідзе. Він потрапив під артилерійський обстріл, рятуючи з поля бою своїх побратимів, які отримали поранення.

Також відомо про створення Міжнародного легіону територіальної оборони для іноземних добровольців, які висловили готовність воювати за Україну. Його членами стали понад 20 тисяч людей із 52 країн світу.

Теги по теме
Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом