20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Ще не пізно": топгенерал НАТО назвав "найголовнішу" умову перемоги України
"Ще не пізно": топгенерал НАТО назвав "найголовнішу" умову перемоги України

"Ще не пізно": топгенерал НАТО назвав "найголовнішу" умову перемоги України

Адмірал Роб Бауер заявив, що у світі буде "дуже неспокійно" ще 15 років. Успіхи ЗС РФ він описав як все ще не стратегічні.

Попри деякі успіхи ЗС РФ Україна ще має шанси на перемогу, але за однієї умови. Про це в інтерв’ю VRT 7 травня заявив лейтенант-адмірал Королівського флоту Нідерландів та голова Військового комітету НАТО Роб Бауер.

"Для України ще не пізно. Росіяни досягли прогресу, але він все ще досить обмежений і все ще не стратегічний", — підкреслив він.

Адмірал наголосив, що відсутність допомоги від Заходу мала наслідки на фронті в Україні.

"Найголовніше, щоб ми продовжували надсилати допомогу. І чим довше триває війна, тим складніше це стає. Багато країн постачають зброю та боєприпаси з власних запасів вже два роки, але вони теж не нескінченні", — пояснив Бауер.

З його слів, Захід може зробити дві речі: ще глибше "копати" власні постачання та сильніше наполягати на збільшенні обсягів виробництва оборонної промисловості.

"Ймовірно, знадобиться щонайменше рік, щоб справді збільшити видобуток на Заході. Нам доведеться подолати цей період, щоб Україна могла підготуватися до наступного контрнаступу. Але це буде нелегко", — припустив топгенерал НАТО.

Він повідомив, що на тимчасово окупованих територіях України нині зосереджено приблизно 450 тисяч російських бійців.

Окрім того, Бауер порадив жителям західних країн підготувати радіо, ліхтарики на батарейках та воду. Він пояснив, що в разі початку війни виникнуть проблеми з постачанням електроенергії й води.

"Це не означає, що війна почнеться завтра. Але буде дуже неспокійно протягом наступних 15 років, тому що ці тектонічні плити влади зміщуються у світі. Я вважаю, що важливо, щоб люди почали усвідомлювати, що це не надумане шоу", — додав адмірал.

Нагадаємо, заступник командира 3 ОШБр ЗСУ Максим Жорін заявив, що зараз на фронті "чи не найбільш загрозлива ситуація" за час повномасштабної війни. Він підкреслив, що Україна може впоратись, але потрібне залучення усіх.

2 травня заступник голови ГУР генерал-майор Вадим Скібіцький заявив, що не бачить можливості для перемоги України на полі бою. З його слів, не раніше другої половини 2025 року можуть розпочатись мирні переговори.

Источник материала
Поделиться сюжетом