20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Штати відреагували на російські удари по українській енергетиці
Штати відреагували на російські удари по українській енергетиці

Штати відреагували на російські удари по українській енергетиці

Сполучені Штати занепокоєні ударами РФ по українській енергетичній інфраструктурі та відстежуватимуть розвиток подій, а також продовжать тісну взаємодію з українською стороною, щоби надавати найбільш необхідну підтримку.

Про це заявила в середу журналістам речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, коли йдеться про енергетичні мережі, це викликає занепокоєння. Ми будемо надалі відстежувати це», - зауважила представниця адміністрації Байдена у відповідь на запитання про цілеспрямовані удари російських ракет і БПЛА по енергооб’єктах в Україні.

«Ми продовжимо працювати з українцями, аби переконатися, що вони мають все, що їм потрібно», - підкреслила речниця Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти 8 травня російські загарбники завдали комбінованого удару ракетами різних типів та БПЛА. Ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник. Українські захисники знищили 59 повітряних цілей. При цьому зазначається, що ворог цілив по об'єктах енергетичної інфраструктури у Вінницькій, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Полтавській областях України.

Теги по теме
Украина Россия США война
Источник материала
Поделиться сюжетом