19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Сонцезахисний крем тільки для пляжу? Чи варто ним користуватися у приміщенні
Сонцезахисний крем тільки для пляжу? Чи варто ним користуватися у приміщенні

Сонцезахисний крем тільки для пляжу? Чи варто ним користуватися у приміщенні

Жителі міст проводять більшу частину доби в приміщеннях, лише періодично з'являючись на вулицях. І це певною мірою вирішує проблему шкідливого впливу ультрафіолету на шкіру.

Проте багато людей все одно користуються сонцезахисним кремом і регулярно мажуть їм руки та обличчя. Чи варто це робити?

У цій статті OBOZ. UA розкаже, чи потрібно наносити сонцезахисний крем, перебуваючи у приміщенні.

Навіщо користуватися сонцезахисним кремом?

Ці засоби не просто послаблють силу засмаги, а й захищають шкіру від шкідливого ультрафіолетового випромінювання.

UVA- та UVB-промені ушкоджують шкіру, викликаючи зморшки, передчасне старіння, тонкі лінії, а в гіршому випадку і рак. Своєю чергою сонцезахисний фактор – SPF, що є у кремі, блокує вплив ультрафіолетових променів на шкіру і тим самим зменшує її пошкодження.

Скляні вікна проти ультрафіолету

Скляні вікна наших будинків фільтрують УФ-промені, але не всі. Шкідливе UVA випромінювання проникає у приміщення та завдає шкірі шкоди. У результаті виникають проблеми з гіперпігментацією, передчасним старінням, підвищується ризик онкологічних захворювань.

Чи потрібно наносити сонцезахисний крем повторно, перебуваючи у приміщенні?

Правило на всі випадки життя – у весняно-літній період наносите сонцезахисний крем кожні 2 години.

Однак, якщо ви проводите більшу частину часу в приміщенні, ви менше потієте, відповідно робити це можна набагато рідше. Крім того, слід враховувати час, проведений біля вікна. Чим менше ви там перебуваєте, тим менша потреба у спеціальних засобах захисту шкіри.

Сонцезахисні креми захищають від синього світла

Дослідження показують, що синє світло від моніторів різних електронних пристроїв шкідливе для шкіри – воно викликає її усихання та загибель клітин. Тому тут будуть корисні сонцезахисні засоби із оксидом цинку або діоксидом титану.

Таким чином, відповідь на питання, чи потрібно наносити сонцезахисний крем у приміщенні – однозначне "так", але з урахуванням специфіки та обставин.

Раніше OBOZ UA розповідав, як глобальне потепління впливає на здоров'я шкіри.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber , щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом