19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
США, Британія та Австрія наклали санкції на лідера російської групи хакерів LockBit
США, Британія та Австрія наклали санкції на лідера російської групи хакерів LockBit

США, Британія та Австрія наклали санкції на лідера російської групи хакерів LockBit

Сполучені Штати, Велика Британія та Австралія 7 травня спільно оголосили санкції проти росіянина Дмитрія Хорошева, який очолює хакерську групу LockBit, через причетність до розробки та розповсюдження однойменного вірусу-здирника.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило Міністерство фінансів США.

Хорошева визнали причетним до поширення вірусу LockBit, за допомогою якого зловмисники забрали у жертв десятки мільйонів доларів.

Мін'юст США паралельно оголосив громадянину Росії 26 пунктів обвинувачення в розробці й керуванні зловмисною кіберсхемою, а Державний департамент оголосив винагороду у розмірі до 10 мільйонів доларів за інформацію, яка допоможе затримати Хорошева.

Цьому рішенню передували інші дії уряду США проти російських кіберзлочинців, причетних до програм-вимагачів, включно з руйнуванням інфраструктури LockBit і санкціями проти афілійованих з ним груп.

У лютому Мін’юст США оголосив звинувачення росіянам Артуру Сунгатову та Івану Кондратьєву, відомому також як Bassterlord, як активним учасникам цієї хакерської групи. Обом приписують участь у багатьох атаках проти десятків користувачів у США, Азії та на Близькому Сході протягом 2020-2021 років.

Держдеп США оголосив нагороду у розмірі 10 млн доларів США за інформацію, яка допоможе встановити або знайти їх.

LockBit називають однією з найбільш активних груп такого типу у світі, що завдала збитки понад 2000 постраждалим у США та інших країнах і здирницьки отримала понад 120 млн доларів.

Источник материала
Поделиться сюжетом