20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
США відкликають ліцензії на постачання чипів китайській Huawei
США відкликають ліцензії на постачання чипів китайській Huawei

США відкликають ліцензії на постачання чипів китайській Huawei

Про це пише газета Financial Times.

Таким чином США посилює тиск на китайську компанію з виробництва телекомунікаційного обладнання. 

Видання з посиланням на людей, знайомих з ситуацією, повідомляє, що цей крок Міністерства торгівлі США впливає на постачання мікросхем для портативних комп'ютерів і мобільних телефонів Huawei.

"Вашингтон вже має жорсткі обмеження на продаж американських технологій Huawei, але законодавці-республіканці закликали президента Джо Байдена вжити ще жорсткіших заходів проти китайської групи, яка, за словами чиновників з національної безпеки, допомагає Пекіну займатися кібершпигунством по всьому світу. Huawei заперечує ці звинувачення", – йдеться в мкатеріалі. 

За словами експертки з експортного контролю в консалтинговій компанії Beacon Global Strategies Меган Гарріс, цей крок свідчить про те, наскільки серйозно уряд США підходить до того, що він вважає загрозою національній безпеці з боку китайських технологій, і не відступає від неї.

Також відкликання ліцензій відбувається через тривогу США щодо здатності Huawei розробляти передові чіпи, попри масштабний експортний контроль, запроваджений у 2022 році.

Після публікації листа Intel заявила, що суворо дотримується всіх законів і правил у країнах, де веде свій бізнес. Ноутбук Huawei MateBook X Pro, який був випущений минулого місяця, використовує чіп Intel Core Ultra 9. Наразі Intel відмовилася коментувати майбутній крок міністерства торгівлі.

Проте посольство Китаю у Вашингтоні розкритикувало цей крок і назвало його "повним економічним знущанням". 

"Довільне встановлення обмежень або насильницьке прагнення до відокремлення на догоду політичному порядку денному порушує принципи ринкової економіки і чесної конкуренції, підриває міжнародний економічний і торговий порядок, порушує і дестабілізує глобальні промислові ланцюги і ланцюги поставок і в кінцевому підсумку завдасть шкоди інтересам всього світу", - сказав прессекретар посольства Лю Пенгюй.

 
Теги по теме
Huawei
Источник материала
Поделиться сюжетом