Журналістки повертаються до роботи у Раді: Стефанчук підписав розпорядження, але є обмеження
Журналістки повертаються до роботи у Раді: Стефанчук підписав розпорядження, але є обмеження

Журналістки повертаються до роботи у Раді: Стефанчук підписав розпорядження, але є обмеження

Зазначається, що максимальна кількість журналістів у стінах Верховної Ради не повинна перевищувати 30 осіб. Усе через необхідність дотримання безпекових вимог.

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Верховної Ради

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав Розпорядження "Про деякі питання організації роботи журналістів у Верховній Раді України дев’ятого скликання в умовах дії воєнного стану в Україні", воно ж своєю чергою затверджує положення "Про акредитацію медіа при Верховній Раді України дев’ятого скликання на період дії воєнного стану в Україні".

Це рішення надає представникам медіа можливість висвітлювати роботу Верховної Ради безпосередньо з її приміщення.

Повідомляється, що Стефанчук та Керівник Апарату Верховної Ради В'ячеслав Штучний напередодні провели зустріч з журналістами, на якій були розглянуті особливості роботи медіа у Прес-центрі Верховної Ради.

Нині для представників медіа створено необхідні умови для висвітлення роботи єдиного законодавчого органу. Це — спеціально обладнані робочі місця, місце для брифінгу, запису інтервʼю, трансляції засідань тощо,
– мовиться у повідомленні.

Стефанчук підкреслив важливість доступу журналістів до інформації про роботу парламенту, навіть у період воєнного стану. Однак, з огляду на безпекові вимоги, максимальна кількість журналістів у Прес-центрі обмежена до 30 осіб.

Рішення Верховної Ради: останні новини

  • У середу, 8 травня, Парламент затвердив указ Зеленського про продовження дії воєнного стану і мобілізації. Це було вже 11-те голосування Ради за воєнний стан.
  • Верховна Рада вже цього тижня може розглянути в другому читанні законопроєкт про штрафи за порушення мобілізації і військового обліку. Про це заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук.
  • Також Рада 23 квітня погодила у першому читанні документ пропроведення початкової загальновійськової підготовки у школах.
Теги по теме
Верховная Рада Журналисты
Источник материала
loader
loader