19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Світ у захваті, але українці критикують: як мережа відреагувала на виступ alyona alyona та Jerry Heil в першому півфіналі Євробачення 2024
Світ у захваті, але українці критикують: як мережа відреагувала на виступ alyona alyona та Jerry Heil в першому півфіналі Євробачення 2024

Світ у захваті, але українці критикують: як мережа відреагувала на виступ alyona alyona та Jerry Heil в першому півфіналі Євробачення 2024

Напередодні відбувся перший прямий ефір цьогорічного Євробачення, де українські представниці alyona alyona та Jerry Heil показали пронизливий виступ на пісню Teresa & Maria. Світ вразив вокал українок, постановка Тані Муіньо та спецефекти, що нагадували обстріл фосфорними бомбами, однак багато українських глядачів думку європейців не розділили.

Поки причетні до шоу-бізнесу в Україні медійники називають виступ 7 травня одним із найкращих в історії конкурсу, а єврофани пишуть тисячі коментарів із теплими словами, дехто вважає виконання посереднім і звинувачує артисток у "співі на крові". OBOZ.UA зібрав реакції з різних соцмереж.

YouTube

Відео виступу alyona alyona та Jerry Heil на офіційному каналі Євробачення увійшло в топ-3 по переглядам з усіх номерів першого півфіналу. Лише за 12 годин воно зібрало понад 400 тисяч переглядів. Українців поки випереджує Ірландія (490 тисяч) і потенційний переможець із Хорватії (500 тисяч).

Під роликом, який уже посів 4 місце в українських трендах, зібралося понад 5 тисяч коментарів. Саме тут висловилися єврофани з усього світу, які закидали українок компліментами.

"Україна – справжня перлина Євробачення", "Ми всі можемо погодитися, що Україна є одним з найсильніших учасників Євробачення. Вони ніколи не розчаровують", "Від Португалії: Чорт забирай, Україно! Це чудово. Моя улюблена пісня від вашої країни за останні роки", "12 балів від Греції! Україна ніколи не розчаровує нас, коли справа доходить до музики", "Україна ідеальна, як завжди", "Україно, я просто не маю що сказати, щоб досягти рівня компліменту, на який заслуговує такий піднесений виступ", – йдеться в коментарях, які зібрали найбільше лайків.

Х (раніше Twitter)

Тим часом у Х номер alyona alyona та Jerry Heil називають витвором мистецтва та прогнозують перемогу учасницям з України. Багато користувачів використали платформу, щоб розповісти, що саме після оголошення результатів півфіналу, Росія "привітала" українців масованим ракетним обстрілом, про що йшлося в постановці, коли Jerry Heil підіймалася на скелю.

Facebook

Україномовне комʼюніті поділилося на медійників та публічних діячів, котрі з захопленням писали про виступ українок, а також їхніх відданих фанатів і критиків, яких номер зірок не вразив.

Нагадаємо, OBOZ.UA вів пряму трансляцію, де описував найцікавіші події, виступи та скандали першого півфіналу.

Як відомо:

  • Люксембург після 30-річної паузи феєрично повернувся на Євробачення та "влетів" до топ-10.
  • Українських учасниць в залі зустріли оплесками, а вони вперше у всій красі показали поставлений Танею Муіньо номер. Під час виступу Jerry Heil отримала травму.
  • Фаворит букмекерів Бейбі Лазанья, якому прогнозують перемогу з великим відривом, запалив свену своїм динамічним виступом
  • Деякі учасники півфіналу перед усім світом підтримали Україну в боротьбі проти російських окупантів
  • Після шоу відбулося жеребкування фіналістів, де вперше впровадили "вибір продюсера".

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом