20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Телеканал «Київ24» навчатимемо жінок професії «операторка»
Телеканал «Київ24» навчатимемо жінок професії «операторка»

Телеканал «Київ24» навчатимемо жінок професії «операторка»

Мовник пояснює, що така ініціатива виникла через те, що війна загострила проблему дефіциту кадрів, оскільки чоловіки все частіше йдуть на фронт.

Телеканал «Київ24» спільно з Українським інститутом підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення та преси запускає безкоштовний спецкурс «Операторська справа» для жінок. Про це йдеться на сайті мовника.

«Узагалі медійні професії гендерних ознак не мають. Проте, так уже сталося, що більшість колег у таких спеціальностях, як операторська справа, звукорежисура чи освітлення — це чоловіки. Кадри — це і в мирні часи проблема, а тим більше зараз. Ми добре розуміємо, що через процес мобілізації ми можемо зіштовхнутися з кадровим голодом, тому маємо йти на випередження і вже починати готувати працівниць», — пояснила очільниця каналу Наталія Лященко.

Курс стартує 15 травня, перший модуль триватиме 1,5 місяця. Упродовж інтенсивного курсу учасниці відвідуватимуть теоретичні заняття та практикуватимуться на телеканалі «Київ24». Зі сторони мовника навчання куруватиме головний оператор Євген Міглазов, який із колегами вестиме практичні заняття, стежитиме за успіхами учениць, координуватиме процеси, а надалі супроводжуватиме й опікуватиметься тими, хто зніме свої перші репортажі для телеканалу «Київ24».

Згодом курсистки також зможуть продовжити навчання на базі Інституту й надалі отримати диплом.

Надіслати заявку можна на адресу tvkyiv@kyivcity.gov.ua до 14 травня включно. Головний запит — на фотографинь, які вже знають, як працювати з камерою, однак долучитися можуть усі охочі. З кожною претенденткою зв’яжуться працівники мовника. Команда планує, що буде сформовано дві групи.

Фото: «Київ24»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом