20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Тупиковий шлях: Світан пояснив, чому росіяни атакували херсонську залізницю
Тупиковий шлях: Світан пояснив, чому росіяни атакували херсонську залізницю

Тупиковий шлях: Світан пояснив, чому росіяни атакували херсонську залізницю

Таких дійварто було очікувати від росіян. Про це 24 Каналу розповів полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан, зауваживши, що для ворога важливі так звані "тупикові шляхи".

Чому Росія атакувала залізницю в Херсоні

Окупанти далі намагатимуться поцілити в усі залізничні вузли, особливо такого рівня як Херсонський, адже він тупиковий.

Його хочуть знищити, розуміючи, що якщо після заходу авіації, ухвалять рішення про форсування Дніпра, тоді такі тупикові станції Україна використає для розвантаження військової техніки,
– розповів військовий експерт.

Вже зараз їх намагаються вивести з ладу. Тому це дуже небезпечно для мирного населення, особливо в Херсоні, Запоріжжі, Нікополі, Бериславі та взагалі вздовж лінії правого берега Дніпра.

Ситуація на Херсонщині: актуальні новини

  • Сили оборони Півдня України повідомили, що ворог намагався захопити острів Нестрига. Також окупанти двічі атакували Кринки. Туди росіяни скинули одразу 6 КАБів. Однак суттєвих змін та створення нових наступальних угруповань – не виявлено.
  • Від ворожого обстрілу постраждало прифронтове селище Білозерка. Лунали постріли з реактивної системи залпового вогню, також над областю зафіксували рух безпілотників. Херсон та прилеглі населені пункти обстрілювали майже всю ніч з окупованого лівобережжя.
  • Обстріл Херсонщини 7 травня був значно потужнішим, ніж усі попередні. Внаслідок цього є серйозні руйнування, проблеми з постачанням світла та води. На жаль, не обійшлося без жертв серед цивільних. Відомо, що загинула жінка.
Источник материала
Поделиться сюжетом