19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Німеччині сталися ще два напади на політиків
У Німеччині сталися ще два напади на політиків

У Німеччині сталися ще два напади на політиків

У Німеччині у вівторок сталися напади на двох політиків - члена Соціал-демократичної партії та партії «Зелені».

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Як зазначається, у Берліні 7 травня у бібліотеці району Рудов невідомий чоловік вдарив сумкою 46-річну представницю СДПН, сенатора з питань економіки Франциску Гіффай. Удар припав по политиці та шиї політика, повідомили у поліції та прокуратурі німецької столиці.

Гіффай після інциденту доправили у лікарню, де їй призначили амбулаторне лікування травм голови і шиї.

Підозрюваний утік з місця події, про його затримання не повідомляється. Мотиви злочину також невідомі. Розслідуванням справи займається відділ захисту державної безпеки при Федеральному відомстві з кримінальних справ.

Крім того, у Дрездені того ж дня стався напад на 47-річну жінку-політика, ім’я якої не розголошується. Вона разом із супроводом розклеювала передвиборчі плакати, коли до неї підійшов чоловік і штовхнув, зірвав два плакати і став ображати присутніх. Після цього також підійшла жінка, яка плюнула у представницю «Зелених». Правоохоронці затримали обох нападників - 34-річного чоловіка та 24-річну жінку.

У вівторок міністри внутрішніх справ 16 земель ФРН провели екстрене засідання, на якому обговорили заходи із протидії насильству щодо політиків.

Як повідомлялося, 4 травня кандидата від Соціал-демократичної партії Німеччини побилипід час агітації у Дрездені.

Теги по теме
полиция Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом