20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Парижі Макрон вшанував загиблих у Другій світовій війні
У Парижі Макрон вшанував загиблих у Другій світовій війні

У Парижі Макрон вшанував загиблих у Другій світовій війні

У середу президент Франції Еммануель Макрон очолив церемонію відзначення 79-ї річниці перемоги союзників над нацистською Німеччиною у Другій світовій війні. У Парижі він пройшов Єлисейськими полями до Тріумфальної арки, вшанувавши також пам'ять генерала де Голля.

Опісля на Єлисейських полях відбувся урочистий парад, передає кореспондент Укрінформу.

Відео запалення вогню біля пам’ятника Невідомому солдату президент Франції розмістив на своїй сторінці в Х.

«8 травня 1945 року ознаменувало кінець періоду незабутнього терору. Водночас цей день відкрив епоху миру, яку ми повинні зберегти за будь-яку ціну», - написав Макрон перед відео.

Запалення вогню завершувало урочисту церемонію. Перед цим глава держави оглянув війська та поклав квіти до підніжжя статуї генерала Шарля де Голля на площі Клемансо. За традицією французький армійський хор виконав "Марсельєзу" та "Партизанську пісню".

Разом з Макроном на церемонії були присутні прем'єр-міністр Габріель Атталь, міністр збройних сил Себастьян Лекорню, а також найвищі посадовці.

Одразу після церемонії президент Франції відлетів до Марселя, де сьогодні ввечері буде особисто зустрічати олімпійський вогонь, який прибув на спеціальному вітрильнику з Греції.

Як повідомляв Укрінформ, цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

Фото: LP/Arnaud Journois

Теги по теме
Франция Эммануэль Макрон
Источник материала
Поделиться сюжетом