20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Польщі піднімали в повітря винищувачі через обстріл України
У Польщі піднімали в повітря винищувачі через обстріл України

У Польщі піднімали в повітря винищувачі через обстріл України

У Польщі в ніч проти 8 травня піднімали в повітря винищувачі F-16 для забезпечення безпеки повітряного простору через обстріл Росією території України.

Про це повідомляє у мережі X Оперативне командування ЗС Польщі, передає Укрінформ.

«У повітряному просторі Польщічергують польські і союзницькі літаки, що може призвести до підвищеного рівня шуму, особливо в південно-східній частині країни. Сьогодні вночі спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана із завданням ракетних ударів по об’єктах на території України. Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі», - йдеться в повідомленні.

Згодом Оперативне командування поінформувало, що операції авіації в повітряному просторі Польщі припинені, а розгорнуті сили та засоби повернулися до стандартної оперативної діяльності.

Як повідомлялося, в ніч проти 8 травня російські загарбники завдали комбінованого удару по Україні 55 ракетами різних типів та 21 ударним безпілотником. За інформацією командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука, в результаті протиповітряного бою знищено 59 повітряних цілей.

Упродовж кількох місяців у Польщі неодноразово піднімали в повітря військову авіацію, зокрема дві пари польських та американських винищувачів F-16.

Напередодні Оперативне командування ЗС Польщі повідомило, що польські винищувачі F-16 двічі, 3 і 6 травня, перехоплювали і супроводжували російський літак-розвідник Іл-20, який здійснював польоти над нейтральними водами Балтійського моря, не порушуючи повітряний простір Польщі.

Теги по теме
Украина Россия Польща
Источник материала
Поделиться сюжетом