19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У РФ кандидат наук отримав п'ять років колонії за антивоєнні публікації
У РФ кандидат наук отримав п'ять років колонії за антивоєнні публікації

У РФ кандидат наук отримав п'ять років колонії за антивоєнні публікації

У Росії кандидата біологічних наук із Казані засудили до п'яти років колонії через його повідомлення в антивоєнних чатах. Про це у вівторок, 7 травня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra.

Повідомляється, що центральний окружний військовий суд у Самарі засудив активіста Андрія Бояршинова до п'яти років колонії загального режиму у справі про "виправдання тероризму".

Йдеться про два повідомлення у телеграм-чаті Протестная Казань, які він опублікував на початку березня 2022 року, коли в місті відбувалися антивоєнні протести. Активіст провів в ув'язненні вже понад два роки.

"За версією слідства, Бояршинов листувався у чаті під ніком "Андрій Ossian". 9 березня у відповідь на новину про те, що бізнесмен Олександр Конанихін оголосив нагороду в 1 млн доларів "тим офіцерам, які затримають або уб'ють" Путіна, "Андрій Ossian" написав "Напевне, це найкращий спосіб зупинити війну і принести волю одразу трьом країнам. Україні, Росії та Білорусі". Бояршинов факт публікації коментарів визнав, проте відмовляється визнавати провину в "виправданні тероризму" й декларує категорично негативне ставлення до будь-яких форм насильства", - йдеться в публікації.

Источник материала
Поделиться сюжетом