20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Бої тривають": у Силах оборони спростували інформацію про захоплення росіянами Роботиного на Запоріжжі
"Бої тривають": у Силах оборони спростували інформацію про захоплення росіянами Роботиного на Запоріжжі

"Бої тривають": у Силах оборони спростували інформацію про захоплення росіянами Роботиного на Запоріжжі

Зранку, 8 травня, в мережі появилась інформація про те, що окупаційна армія нібито захопила Роботине Запорізької області, а Сили оборони звідти відійшли. Насправді боїв районі цього населеного пункту тривають, підтвердження про захоплення ворогом села немає. 

 Про це  заявив начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону "Єдині новини". Він розповів про ситуацію на Запорізькому напрямку, зокрема в Роботиному та про те, яких сил ворог докладає, щоб вирівняти цей виступ, який українські захисники звільнили минулого літа.

За словами Плетенчука, у Роботиному вчора, 7 травня, був штурм,  сьогодні зранку ворог теж вів наступальні дії.

"В Старомайорському було більше штурмів. Проте ворог не досягнув успіху, відступив з втратами, і там ситуація на сьогодні на ранок залишалася стабільною. Але вже на ранок тривали бої", - повідомив Плетенчук.

Він також прокоментував інформацію про захоплення Роботиного росіянами.

"З ранкового зведення, яке я вивчав, позиції залишалися під нашим контролем, тому підтвердити подібну інформацію наразі я точно не можу", – сказав Плетенчук.

Нагадаємо, Сили оборони України звільнили село Роботине у Запорізькій області  від російських окупантів у серпні 2023 року.

Як повідомляв OBOZ.UA, впродовж минулої доби на фронті відбулося 84 бойових зіткнення. На Оріхівському напрямку ворог 6 разів атакував позиції наших захисників в районі  Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області, а також в районі Старомайорського Донецької області. Найгарячішими напрямками фронту залишаються Авдіївський та Бахмутський.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом